Annonce
Vejle

Vietnameserne har forladt Street Food Vejle: Ny madbiks åbner allerede fredag

Indehaver af Madindustrien Michele Setuko Ohira Poulsen har indrettet en ny tapas-bod i Street Food Vejle, og restaurantens køkkenchef har været med til at udvikle retterne. Foto: Mette Mørk
Tapas er på menuen i Street Food Vejles nye bod, der fredag tager over, hvor det nu lukkede vietnamesiske køkken havde hjemme.

Vejle: Street Food Vejles største bod skifter indhold og lejer.

Den vietnamesiske bod MOW, der har været med siden streetfood-markedets åbning i marts 2018, opsagde lejemålet i december og lukkede 15. januar. Og allerede to uger senere åbner en ny bod i hjørnet.

Den har kendte ansigter bag disken, idet det er indehaveren af restauranten Madindustrien, Michele Setuko Ohira Poulsen, der åbner sin anden bod på streetfood-etagen, der ligger i lokalerne oven over hendes restaurant.

Her vil indehaveren og restaurantens køkkenchef gennem snart to år, Bjørn Duus Nielsen, servere et blandet udvalg af tapas under navnet "Simply Tapas".

- Jeg havde ikke tænkt, at vi skulle have endnu en bod, men da MOW valgte at lukke, synes jeg, det gav mening at åbne en tapasbod her. Jeg synes, det er oplagt at servere tapas her, hvor vi kan lave en rigtig hyggelig bod, siger Michele Setuko Ohira Poulsen.

Jeg havde ikke tænkt, at vi skulle have endnu en bod, men da MOW valgte at lukke, synes jeg, det gav mening at åbne en tapasbod her.

Michele Setuko Ohira Poulsen, indehaver af Madindustrien og nu to boder på Street Food Vejle

Mere end blot spansk

Boden vil servere tapas i klassisk forstand. Det bliver blandt andet pølser, skinker, oste, grillede grøntsager, hjemmebagt brød og forskellige dyppelser.

- Som navnet siger, bliver det enkle, men superlækre retter. Det bliver ikke rent spanske produkter, for det er for begrænsende. De laver også fede produkter i Italien og Tyskland, og dem vil vi også bruge. Det er mere kulturen i det, så det bliver et sted, hvor du kan nyde noget hurtigt mad, der smager godt, siger Bjørn Duus Nielsen.

Bodens vægge er nu bygget op af gamle planker, industrielle lamper hænger ned fra loftet, og der er indrettet højborde med plads til 10-12 siddende gæster, som også har mulighed for at tage maden med ud til langbordene i salen.

- Vi har sat stikkontakter op ved alle borde, så du kan sidde med din laptop og arbejde, mens du spiser, siger Michele Setuko Ohira Poulsen, mens hun peger på den oplyste kølemontre, hvor de mange lækkerier kommer til at ligge.

Annonce

Retter skal skille sig ud

Som de øvrige boder på stedet, satser tapas-boden meget på take-away, og køkkenchefen er helt bevidst om, at retterne skal skille sig ud i forhold til de skinker, pølser og oste, man kan købe i ethvert supermarked.

- Vi laver selv al tilbehør fra bunden og serverer ting, du ikke lige kan købe i supermarkedet. Det er for eksempel friteret fisk eller cecina, der er tørret røget inderlår. Black Angus (oksekød, red.) kan du heller ikke lige købe, og vi skifter løbende ud i udvalget, siger Bjørn Duus Nielsen.

Gæsterne kan købe enkeltretter eller selv sammensætte deres menu, når boden åbner for alle lørdag. Foto: Mette Mørk
Annonce

En del af fællesskab

For Michele Setuko Ohira Poulsen giver det også god mening at åbne endnu en bod ved siden af Industriens Gadekøkken, hvor de har burgere på menuen.

- Burgerbaren går godt. Den laver overskud, og den kræver ikke så meget arbejde i forhold til restauranten. Det er superfedt at være en del af fællesskabet heroppe, og derfor giver det god mening at åbne en bod ved siden af den, vi har i dag, siger restauratøren.

- Det er fedt at være en del af stemningen her, hvor der kommer så mange forskellige gæster. Det er lige fra de unge til pensionisterne, der kommer for at få et glas vin, og mange turister og udenlandske gæster, tilføjer Michele Setuko Ohira Poulsen.

Tapas-boden åbner ved en reception fredag eftermiddag og har første normale åbningsdag lørdag.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Erhverv

Mere debat om 100 boliger: Lokalplan sendes i høring med flere ændringer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Alarm 112

Mor mishandlede 7-årig datter og skjulte sammen med sin mand lillesøsteren for kommunen

Annonce