Annonce
Vejle

Vigtig trafikåre i Bredballe lukkes en måned - det er anden gang på et halvt år

Det er kun et halvt år siden, Kirkebakketunnellen under jernbanen sidst var spærret. Fra starten af februar til begyndelsen af marts er den gal igen. Arkivfoto: Thomas Trondal
Vejle Spildevand er i færd med at renovere spildevandsledninger og det vil betyde omvej for mange Bredballe-borgere.
Annonce

Bredballe: Spærret.

Den besked vil møde trafikanter i Bredballe fra starten af februar. Skiltet vil stå ved 2. tunnel, der forbinder Kirkebakken med Strandvejen.

Helt præcis er tunnellen under jernbanen lukket fuldstændigt for trafik fra 3. februar til 4. marts. I den efterfølgende måned frem mod 3. april vil trafikanter (minus lastbiler) kunne køre igennem tunnellen via Strandgaardsvej - men ikke ad Kirkebakken.

Som mange gange tidligere i området er det Vejle Spildevands store projekt med at adskille spildevand fra regnvand - såkaldt separatkloakering - der er forklaringen på spærringen. Ledningerne skal graves op og skiftes, så spildevandet kan sendes til renseanlægget og regnvandet til Vejle Fjord.

Denne gang gælder det strækningen fra krydset mellem Kirkebakken, Brønsbjergvej og Strandgårdsvej frem til Ulvedalen, der er i spil.

Opgravningen vil ikke kun genere bilisterne. Også buspassagererne på linje 1 må forberede sig på ændret rute. Hvordan ændringerne bliver, fremgår endnu ikke af Sydtrafiks hjemmeside, men da tunnellen senest var spærret i sommerferien, blev Kirkebakken ikke busbetjent. Dengang vendte bussen ved Storager, når den kom fra Skelvangen og kørte så retur ad Skelvangen til Hældagervej.

Den omfattende modernisering af kloakkerne i Bredballe sker for at sikre området mod klimaforandringer og for at værne om naturen.

Vejle Spildevand i pressemeddelelse om kloakarbejdet

Annonce

Sikker skolevej

Kirkebakkeskolen er nærmeste nabo til tunnellen, der af samme grund er en vigtig skolevej. Men Vejle Spildevand forsikrer, at skoleeleverne stadig kan færdes sikkert til og fra skole.

Tunnellen er nemlig ikke spærret for gående og cyklister - kun kørende trafik. Og på Kirkebakken etableres et nyt midlertidigt fodgængerfelt:

- Vi forstår godt de forældre, der bekymrer sig om deres børns færd i trafikken. Derfor er vi i tæt dialog med Kirkebakkeskolen om at sikre en tryg skolevej, og trafiksikkerheden på Kirkebakken vil løbende blive evalueret, lyder det fra projektleder Nick Sørensen i en pressemeddelelse fra Vejle Spildevand.

Ifølge spildevandsselskabet bliver der sat et hegn op langs udgravningen på Kirkebakken, så selve arbejdsstedet er afskærmet. Desuden vil alle skoleelever få et kort, der fortæller om de midlertidige ændringer af skolevejen.

Annonce

Helt spærret en måned

Alle andre trafikanter fra Strandvejen mod Kirkebakken og modsatte vej må forberede sig på en længere omvej via 1. tunnel ved Hældagervej. Det er kun godt et halvt år siden, tunnellen sidst var spærret i en måned, og trafikanterne blev sendt ad andre veje.

I denne omgang varer den totale spærring en måned. Derefter flytter kloakarbejdet længere ind mod Ulvehavevej, så der igen kan køre biler gennem tunnellen og via Strandgaardsvej op i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce