Annonce
Vejle

Vigtig vej er spærret endnu en uge

Opgravningen på Vardevej er den anden siden oktober. I første omgang etablerede Vejle Spildevand en samlebrønd. Det er den, der skal kobles på de nye større kloakrør. Arkivfoto: Kaare Johansen

Vinterferien var ikke lang nok til at få kloakarbejde til at falde i hak - ledningstrykket var for stort.

Annonce

Vejle: Bilisterne må finde sig med endnu en uge med omvej, hvis de er vant til at benytte Vardevej i Vejles vestby.

Kloakarbejdet, der har spærret vejen siden starten af vinterferien, er endnu ikke overstået. Arbejdsperioden er forlænget med en uge.

- Jeg bliver meget ked af det, hvis det ikke er nok til, at vi bliver færdige, siger projektleder hos Vejle Spildevand Klaus K. Jensen.

Ifølge projektlederen skyldes forsinkelsen et bundbrud i udgravningen på grund af højt tryk i ledningerne fra skrænten:

- Den megen regn har nok haft en del af skylden. Vores gravekasse blev flyttet, og der blev skubbet en del sand ud. Derfor har vi måttet dræne udgravningen, og det har taget et par ekstra dage, forklarer Klaus K. Jensen.

Bilister og andre trafikanter må på en omvej i endnu en uge. Vardevej er fortsat spærret. Kort: Vejle Kommune
Annonce

Skal forhindre mudderfloder

Det omfattende arbejde under Vardevej er en del af et større projekt, der skal sikre området i vestbyen mod oversvømmelser, når vejret viser sig fra sin slemme side. Regulære mudderfloder er i flere omgange skyllet ned ad skrænterne og lagt haver og kældre under vand - ikke mindst på Niels Bentzens Allé. Den lille vej bakker sig ned fra Vardevej mod Vestbanevej.

Projektet omfatter nye større kloakrør, der skal lede vandet ned til et nyt underjordisk bassin ved Vestbanevej. Ved Vardevej - i bunden af den skovklædte skrænt op mod det nye villakvarter i Uhre-området - anlægges samtidigt et særligt bygværk, der skal opsamle og bremse regnvand.

Hvis vandet alligevel finder vej forbi kloaksystemet, skulle nye højere kantsten og forbedret vejhældning plus ny vejbelægning gerne være med til at forhindre oversvømmelser i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce