Annoncørbetalt indhold

Vigtigheden af et spektrometer i praksis

Man kan ikke vide alt om alting.

Dette indhold er sponsoreret

Dermed ikke sagt, at det ikke kan være spændende at udvide ens horisont og undersøge nye teknologier og instrumenter, der ligger udenfor ens normal vidensområde. Her vil en stor del af befolkningen ikke have en bred viden eller nogen viden inden for spektrometre. Læs mere her og få en større viden inden for området og anvendelsen af et spektrometer.

Hvad er et spektrometer?

Industrien og dens mange brancher byder på forskellige instrumenter og konstruktioner, der ligger langt fra hverdagen for mange. Det betyder dog ikke, at det ikke har en stor betydning for en bred del af befolkningen. Her er et spektrometer blandt andet et af de instrumenter, der ikke har det store kendskab, men har en stor funktion inden for industrien.

Helt forenklet er et spektrometer et måleapparat. Det anvendes til at måle elektromagnetiske bølger. Det kan både omfatte synligt og usynligt lys. En uddybning af anvendelsen er, at det måler atomers og molekylers masse. Det gøres ved det centrale element i et spektrometer nemlig spektrumet. Dette modtager billedsensor, der er med til at måle bølgelængder af lys og derved kan der afgives de nødvendige oplysninger. Det er det som er med til at definere, hvad et spektrometer er. Det kan derfor også være et instrument, som man ikke før er stødt på i praksis.

Forskellige spektrometre

Et spektrometer er en fællesbetegnelse for forskellige apparater. Det deles ind i forskellige instrumenter, der hver især har deres funktioner. De følgende indgår alle under fællesbetegnelsen:

  • IR spektrometri
  • Massespektrometer
  • UV-spektrometre

Et IR spektrometri anvendes i forbindelse med infrarøde del af elektromagnetiske spektrum. Det er lys, som ikke er synligt. Det er et resultat af en længere bølgelængde og lavere frekvens end almindeligt synligt lys.

Et massespektrometer er en analysemetode, hvor der bestemmes molekylernes masse og den kemiske sammensætning. Det er en meget specifik og følsom analyse, der skal foretages af de rigtige og under de rigtige forhold for at give et rigtigt og brugbart resultat.

Et UV-spektrometre anvendes til måling ved at finde hvor meget lys, som slipper igennem et bestemt stof ved en bestemt bølgelængde. Det anvendes ofte til kvantitative analyser.

Anvendelse af et spektrometer

Præg af at der findes et stort udvalg af forskellige spektrometre, så er der også mange anvendelser i praksis. Den almindelige befolkning ved blandt andet ikke, at det er et spektrometer, som anvendes til miljøkontrol. Endvidere bruges det inden for bioteknologi, geokemi og klinisk kemi. Det ses også indenfor andre områder.

Endvidere bruges instrumentet inden for farmaceutisk produktion, der bidrager til en sikker og optimal proces, der er overvåget og sikker. Dette er blot et udpluk af de mange anvendelser, som et spektrometer kan have.

Det er dog i alle tilfælde vigtigt, at der vejledes og forhandles hos en pålidelig forhandler. Der findes dygtige og passioneret medarbejdere, som giver en professionel og kompetent vejledning i det enkelte tilfælde. Det vil give det absolut bedste resultat i alle tilfælde.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.