Annonce
Jelling

Vikingeskib vil gerne have yngre kræfter ombord

Jelling Orm er trukket på land efter en sommer på Fårup Sø. Der er plads til yngre kræfter i skibet. Foto: Leif Baun

Det er nogle meget erfarne søfolk, der har holdt Jelling Orm flydende gennem snart tre årtier. Nu må gennemsnitsalderen godt snart begynde at falde, mener de

Annonce

Jellingegnen: - Vi vil gerne have nogle yngre folk med.

Så klart er budskabet fra Alfred Frandsen og resten af vikingeskibslauget forud for årsmødet på Skovdal Kro onsdag den 15. november klokken 19.30.

For 30 år siden var et stort skibsprojekt i gang over hele den daværende Jelling Kommune. Mange af landsbyerne havde hver sin opgave, og på et tidspunkt samledes delaktiviteterne i en højere enhed - det originale vikingeskib Jelling Orm, der er bygget i den gamle stil, men ikke ligner nogen anden. Det blev søsat på grundlovsdag, 5. juni 1990 med i tusindvis af tilskuere på Fårup Søs østbred.

Når skibet ligger i Fårup Sø hver sommer og bliver fotograferet, så rummer det med andre ord en menneskehistorie om fællesskab, lokalsamfund og tidsdybe.

Det kan også siges mindre diplomatisk: De er blevet lidt ældre, end de var i 1987!

- Jeg skal stadig med ud og sejle, og jeg er ikke en gang sømand, siger Alfred Frandsen, der er fyldt 70 år, for nu ikke at sige for meget! Nogen af de andre i lauget er ikke meget yngre. Men ellers har de det sjovt, griner, spiser pølser og driller hinanden. Maler lidt på skibet og sådan. Samlivet med et træskiv rummer mange glæder og variationer, og under sejladserne på søen kan man møde mennesker fra hele verden. For Visit Vejle er med til at henvise folk til denne mulighed for en oplevelse, der ikke lige glemmes.

- Var det ikke noget, spørger Alfred Frandsen. Spørgsmålet er hermed givet videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce