Annoncørbetalt indhold

Vil du gerne leve mere bæredygtigt?

Dette indhold er sponsoreret

Bæredygtighed er mange ting. Nogle mennesker tror, at bæredygtighed bare handler om at spise økologiske grøntsager og gå i genbrugstøj, men det er kun en lillebitte del af sandheden. I virkeligheden er der mange, mange andre perspektiver indenfor bæredygtighed, som er værd at kende til, hvis du gerne vil tage velinformerede, bæredygtige valg som forbruger. Dem kan du læse om her.

Sådan kan du bo bæredygtigt

Hvis du går dine boligmæssige valg efter i sømmene, er der flere ting, du kan gøre for at optimere bæredygtigheden. En af de oplagte muligheder er at kigge på de møbler, du omgiver dig med, og vurdere, om de repræsenterer de mest hensigtsmæssige valg eller ej.

Er dine møbler primært fremstillet af syntetiske materialer, er der eksempelvis god plads til forbedring. Investér i et flot plankebord af naturmaterialer eller skift plastikstolene ud med stole af træ – så er du godt på vej. Husk dog på, at de gamle møbler i så fald skal skaffes af vejen på en forsvarlig måde.

Du kan sikkert også optimere ting ved selve boligen. Undersøg hvilken energimærkning dit hus eller din lejlighed aktuelt har, og optimér situationen ved at forbedre isoleringen og få nye vinduer sat ind, og se på muligheden for at udskifte det gamle tag og installere solceller til udnyttelse af solenergi i samme ombæring.

Annonce

Sådan kan du klæde dig bæredygtigt

Det oplagte valg, hvis du gerne vil klæde dig bæredygtigt, er at gå i genbrugstøj og helt undlade at købe nyproduceret tøj. På den måde bidrager du til en cirkulær økonomi, som er en vigtig del af en bæredygtig tankegang.

Hvis du køber nyt tøj, kan du dog også sagtens tage bæredygtige valg: Mange tøjmærker er nemlig begyndt at tilbyde kollektioner, der specifikt har en bæredygtig profil. Dem kan du gå målrettet efter, hvis du vil undgå at bidrage til en tøjindustri, der ikke producerer ansvarligt i bæredygtighedens navn.

Annonce

Sådan kan du spise bæredygtigt

I mange år har det været almindeligt kendt, at bæredygtige kostvaner indebærer et minimalt forbrug af kød, som opvejes af et fokus på vegetariske alternativer. Det er fortsat tilfældet, men vær opmærksom på, at det også er vigtigt at vælge lokalproducerede grøntsager, når du spiser vegetarisk. Ellers indebærer tilvalget af mange grøntsager måske flytransport fra fjerne egne af verden, og så er det grønne valg ikke længere helt så grønt.

Annonce

Sådan kan du more dig bæredygtigt

Du kan sagtens gøre rigtig mange af de ting, der gør livet sjovt at leve, selvom du gerne vil leve bæredygtigt. Du skal bare være opmærksom på implikationerne af dine valg, hvis du eksempelvis vælger at rejse ud i verden for din fornøjelses skyld, så du eksempelvis øger dit CO2-afstryk med en flyrejse.

Undersøg hvilke forholdsregler og politikker, der er gældende hos det rejsebureau, du bruger. Mange af udbyderne giver dig nemlig muligheden for at lade dine bæredygtige værdier afspejle sig i dit forbrug, så du kan udligne det negative aftryk, dine valg medfører i det store regnskab.

Annonce

Tænkt stort – og bæredygtigt

Du kan også overveje at gå skridtet videre og opskalere dine bæredygtige valg til noget større end valget af aftensmad eller boliginteriør. Hvis du har en opsparing, kan du eksempelvis overveje at investere pengene med bæredygtigheden for øje.

Undersøg mulighederne for at købe aktier i en virksomhed, som driver forretning på en bæredygtig og forsvarlig måde. De største virksomheder er forpligtet til at oplyse om den slags initiativer i deres årsrapporter, og hvis du vil have nogen til at gøre forarbejdet for dig, findes der også adskillige investeringsfonde, som tilbyder samlede investeringsporteføljer med udgangspunkt i bæredygtige virksomheder. Når du bruger dine penge på den måde, er du med til at sikre en bæredygtig fremtid for dig selv og dine medmennesker.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.