Annonce
Vejle

'Vild med vilje' eller bare en bunke ukrudt? Svend er træt af, at kommunen ikke klipper byens grimmeste græsplæne

Så snart Svend Nielsen træder ud på sin terrasse, står han lige foran den vilde bevoksning, som han ikke tøver med at kalde Vejles grimmeste kommunale græsplæne. Foto: Mie Sparre
Græsplænen foran biblioteket bliver kaldt en kedelig industri-ørken, men Svend Nielsen mener, hans kommunale græsplæne slår alt. - Den er byens grimmeste, siger han.

Vejle: I to år har Svend og Britta Nielsen ventet på, at kommunens vej-og parkfolk skal komme forbi og slå græsset foran deres rækkehus på Kvasen i Vejle.

Da byrådsmedlem Alex Vejby Nielsen for nylig udpegede græsplænen foran biblioteket som Vejles kedeligste, efterlyste vi vejlensernes bud på andre triste kommunale anlæg, der kunne trænge til en kærlig hånd. Det fik Svend Nielsen til at kontakte redaktionen.

- Vores kommunale "græsplæne" er ikke bare kedelig, den må også være Vejles grimmeste, siger Svend Nielsen med et glimt i øjet.

Annonce

- Det er ikke, fordi vi vil have en fuldstændig trimmet plæne - vi kunne godt leve med et stykke med vilde blomster og summende insekter. Men det kræver altså noget arbejde på  sådan en tidligere byggeplads, hvis den skal blive til en blomstereng.  Lige nu er jordstykket foran vores terrasse bare fuldstændig overgroet af grimme ukrudtsplanter, som er nået op i mandshøjde visse steder, fortæller han.

Kommunen har ikke haft tid

Svend Nielsen og hans kone Britta Nielsens rækkehus, hvorfra de har udsigt over Vejle Fjord, ligger på Kvasen i det nyetablerede boligareal Skudehavnen.

Området bærer stadig præg at være nybyggeri,  og de træer og buske, som bygherren, Casa, har plantet, har endnu ikke vokset sit tætte i bedene omkring de to etagers ejer- og lejer-boliger.

Jordstykket foran parrets rækkehus ligger på kanten af området og tilhører Vejle Kommune. Stykket strækker sig langs en offentlig sti fra Ibæk Strandvej. Stien løber foran rækkehusene på Kvasen, inden den følger sydsiden af Vejle Å ind til Toldbodvej.

- Jeg ved fra vores grundejerforening, at området helt planmæssigt blev overdraget til kommunen for to år siden, men kommunen har efter, eget udsagn, ikke haft tid. Jeg ved ikke, hvordan det ville gå, hvis jeg ikke betalte min ejendomsskat med den besked, at jeg ikke har haft tid, siger Svend Nielsen - ledsaget af et filurblik og et lille blink med øjet.

Annonce

Tilbud vil de gerne have på skrift

Flere af husejerne har klaget over, at der intet er sket på området, så kommunen sendte faktisk tidligere på sommeren en ansat ud med en græstrimmer, men han nåede ifølge Svend Nielsen kun den modsatte side af stien og et stykke udfor Svend og Brittas nabo.

- Der vokser nogle vilde havtorne-buske, som er fredede, og dem fik han slået omkring, men så skete der ikke mere, fortæller Svend Nielsen.

- Vi har via grundejerforeningen fået at vide, at kommunen ikke har noget imod, hvis vi, der bor langs jordstykket, inddrager en meter eller to til enten at udvide vores terrasse eller plante noget hæk eller lignende, men det ændrer jo ikke på, at resten stadig ser farligt ud, siger han.

Svend og Britta Nielsen tør desuden ikke begynde at bruge penge på jordstykket, så længe de ikke har tilbuddet fra kommunen på skrift.

Annonce

Britta går ud med saksen

Efter den seneste henvendelse til kommunen, har Svend Nielsen fået oplyst, at ukrudtsstykket  nok skal blive slået til september. Til den tid har kommunen også sagt ja til at deltage i et møde med Skudehavnens grundejerforening, så parterne måske kan få en aftale om, hvordan området skal passes til næste sommer.

Indtil da går Britta ud med saksen og klipper de højeste ukrudtsplanter ned, så parret også kan se fjorden, når de sidder ned på deres terrasse.

Har du et bud på, hvor Vejles kedeligst græsplæne ligger, modtager vi stadig meget gerne input. Skriv til Mie Sparre på misp@vafo.dk

Svend og hans hustru vil sådan set gerne have udsigt til en vild blomstereng, men de synes ikke ukrudtsblandingen foran deres rækkehus lever op til den betegnelse. Foto: Mie Sparre
På stykket vokser der også en gruppe havtorne-buske, som en kommunalt ansat tidligere på sommeren delvist befriede for ukrudt med en græstrimmer. Foto: Mie Sparre


Det er ikke, fordi vi vil have en fuldstændig trimmet plæne - vi kunne godt leve med et stykke med vilde blomster og summende insekter.

Svend Nielsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Vejle For abonnenter

Ny gynækologisk praksis kræver mange arbejdstimer: Jeg bruger ikke tid på brunch med veninderne

Alarm 112

To hjemmehjælpere reddede 88-årig fra truende brand: Bagefter måtte alle tre på skadestuen

Annonce