Annonce
Egtved

Vilde planter med bibelske navne: Tidligere Bredsten-sognepræst udgiver ny bog

"Den blomstrende bibel. Vilde planter med bibelske navne" er skrevet af tidligere sognepræst i Bredsten Kirke Jørgen Juul Petersen og udkom i sidste uge. PR-foto
Tidligere sognepræst i Bredsten Kirke Jørgen Juul Petersen har netop udgivet ny bog om planter med bibelske navne.
Annonce

Bredsten: Naturen og bibelhistorien. To interesser, som altid har interesseret Jørgen Juul Petersen, der i 22 år var sognepræst i Bredsten Kirke. De to interesser har han kombineret i en ny bog, der udkom i sidste uge. "Den blomstrende bibel. Vilde planter med bibelske navne" hedder den.

- Det er en gammel interesse. Da jeg var spejder, fik jeg en opgave med lægeplanter. Det var i 1960. Glæden ved naturen har fulgt mig siden, og da jeg var præst i Bredsten, nød jeg godt af den fine natur i Vejle Ådal og Randbøl-området, fortæller Jørgen Juul Petersen i en pressemeddelelse.

Jørgen Juul Petersen gik i 2011 på pension og har siden da arbejdet med blomsterbogen.

Den blomstrende bibel tager udgangspunkt i 14 vilde blomster med bibelske navne. I bogen fortæller han historier om blomstens navn, bibelske fortællinger, fortællinger fra andre kulturer, eventyr og folkelige traditioner foruden groteske anekdoter, der knytter sig til de 14 blomster.


Bogen er tænkt som inspiration til alle naturinteresserede, ikke mindst blandt lærere, præster og naturvejledere.

Jørgen Juul Petersen, forfatter


Bogen består af to dele: en fortællende del og så en mere idéhistorisk og teologisk reflekterende del, der handler om kristendommens forhold til naturen.

- Bogen er tænkt som inspiration til alle naturinteresserede, ikke mindst blandt lærere, præster og naturvejledere, fortæller han.

Jørgen Juul Petersen udgav i 2015 bogen "Hellere levende hund end død løve", som består af et udvalg af prædikener holdt i Bredsten Kirke. Begge bøger er udgivet af Forlaget Mimer, som forfatteren selv har været med til at stifte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce