Annonce
Børkop

Vilde smagsoplevelser ved fjorden

Ved stranden findes der mange vilde urter, som byder på fine smagsoplevelser. Hvis du har lyst til at prøve at smage dem - og lyst til at lære dem at kende, så du måske selv kan finde dem og plukke dem fremover, så tag med til Vognkær Enge onsdag 29. maj. Privatfoto
Tag med på aftentur langs Vejle Fjord ved Vognkær Enge onsdag 29. maj sammen med naturvejleder Finn Lillethorup.

Vejle: Har du smagt salturt, strandmælde eller strandarve? Det er nogle af de mange vilde urter ved stranden, som byder på fine smagsoplevelser. Hvis du har lyst til at prøve at smage dem, så tag med til Vognkær Enge onsdag 29. maj med naturvejleder Finn Lillethorup, Økolariet.

Turen er tænkt som en aftentur langs vandkanten, hvor deltagerne kigger på nogle af de ting, der gror på stranden og engene. Flere af planterne kan benyttes i det "vilde køkken". Det er dog de færreste af de spiselige planter, der kan danne baggrund for et helt måltid, men der er mange, der kan give et anderledes pift til ellers kendte retter og salater, når man lærer dem at kende.

- Vi kigger også lidt på nogle af de forskellige muslinger, der lever i fjorden, og som vi normalt kun ser, når skallerne fra de døde dyr skyller op på stranden. Gennem de seneste årtier er der kommet nye arter til i fjorden. En af de nyeste "tilflyttere" er stillehavsøsters, der nu er fundet flere gange, og før den var det knivmuslinger, som dukkede op for 10-20 år siden og nu er særdeles almindelige i fjorden. Vi skal selvfølgelig også se lidt nærmere på fjordens mest almindelige musling, blåmuslingen - og høre lidt om, hvordan der bliver dyrket blåmuslinger i fjorden, lyder det fra Finn Lillethorup i en pressemeddelelse.

Mange af strandene langs Vejle Fjord er smalle og med stejle skrænter direkte op til skov, men lige netop ved Vognkær Enge er stranden flere steder lidt bredere og der er en egentlig strandeng, som ellers er et sjældent syn langs den del af fjorden, der ligger i Vejle Kommune.

Mødested: Den store p-plads ved Vognkær Enge. /LASAU

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Selv Brønshøj savner suset fra Jelling: Men pinse er stadig lig med festival

Annonce