Annonce
VB

Vildt drama på Vejle Stadion da VB tabte til AGF

Det blev brugt masser af tid på tumelt, og en del centrerede sig om dommer Peter Munch Larsen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
VB tabte 4-2 til AGF og ender sidst i nedrykningspuljen efter en højdramatisk forestilling, som havde det hele.
Annonce

Vejle: Vejle Boldklub tabte søndag aften 4-2 hjemme til AGF efter en uhyre dramatisk forestilling. Nederlaget betyder, at VB ender sidst i nedrykningspuljen og dermed skal ud i to playoff-runder for at overleve i Superligaen. VB var tvunget til mindst én ændring i startopstillingen, da Melker Hallberg sad ude på grund af karantæne. Ylber Ramadani kom ind på midtbanen i stedet for Hallberg, og træner Constantin Galca foretog yderligere en ændring, da Tobias Mølgaard afløste Malte Amundsen på venstre back. AGF spillede sin tredje kamp på syv dage, o det betød, at træner David Nielsen byttede noget rundt, og det skete specielt i forsvaret, hvor tre U19-spillere var at finde blandt århusianernes fire bagerste. Kampen begyndte livligt, og der var ikke spillet to minutter, da Patrick Mortensen fik en hovedstødschance, som Thomas Hagelskjær klarede, og på det efterfølgende hjørnespark så det ikke alt for sikkert ud i VB-forsvaret.

Annonce

Rødt kort og fairplay-mål

Første halvleg blev en, der ikke glemmes lige med det første på grund af en stribe dramatiske begivenheder. Den første kom efter en halv times tid, da Allan Sousa røg ud. Den brasilianske angriber røg ind i en duel med Jacob Ankersen, og selvom der var fløjtet frispark til VB konfronterede Sousa AGF’eren, og det så ud som om, at Sousa nikkede Ankersen en skalle. Det vurderede dommer Peter Munch Larsen formentlig og trak det røde kort, mens Ankersen fik gult. Kort efter kom der yderligere gang i løjerne, da VB’s Vladlen Yurchenko scorede direkte efter et dommerkast. I første omgang virkede det som om, at ingen rigtig anede, hvad der foregik, og der blev holdt rådslagning på sidelinjen. Efter et par minutter blev spillet genoptaget, og det skete ved, at VB’erne lod Patrick Mortensen løbe alene igennem og udligne til 1-1. I al tumulten omkring VB’s scoring indkasserede Kjartan Finnbogsason et gult kort, som sender ham i karantæne til VB’s kamp mod Sønderjyske. Trods nede med en mand kom VB foran inden pausen, og igen stod Vladlen Yurchenko bag scoringen. Denne gang var der dog ingen tvivl om scoringens validitet, da ukraineren scorede direkte på frispark til VB-føring på 2-1, og den føring stod til pausen.

Annonce

VB brændte straffespark

Det lignede dog en lang anden halvleg for et VB-mandskab, som ikke kunne bruge andet end en sejr. Og efter et kvarter gik det galt, for vejlenserne, da opdækningen i højre side glippede, og inde foran kom Patrick Mortensen først på et indlæg og scorede sikkert til 2-2. Anden halvleg blev lang for vejlenserne, som ikke havde det store at skyde med offensivt, men lurede på kontramulighederne. AGF kom til et par gode muligheder, men kampen lå længe på vippen. Det var dog kun til AGF med cirka fem minutter igen kom foran med 3-2. AGF tog et hurtig frispark, og kom igennem, mens VB’erne brokkede sig til dommeren over et efter deres vurdering forkert dømt frispark. Det førte til massive protester, og desuden forsinkede en baneløber og flere ølkrus på banen, da kampen endte med hele ni minutters tillægstid. I den bragte Tobias Sana AGF foran med 4-2, men VB fik chancen for at reducere, da Mads Lauritsen blev fældet i straffesparksfeltet, men AGF-målmand Kamil Grabara klarede Vladlen Yurchenkos forsøg. Og dermed endte en lang og højdramatisk eftermiddag på Vejle Stadion med AGF-sejr på 4-2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce