Annonce
Alarm 112

Villa-brand efterforskes stadig - tyv satte måske ild på

Selvom det er mere end tre måneder siden, huset på Stigbjergvej i Blåhøj nedbrændte, har politiet endnu ikke afsluttet efterforskningen af branden og det indbrud, der gik forud. Arkivfoto: Villy G. Jensen
Politiets teknikere på vanskeligt arbejde med brandefterforskning.

Blåhøj/Brande: Natten til fredag 6. august nedbrændte en villa på Stigbjergvej i Blåhøj, mens familien, der boede i huset, var bortrejst på ferie.

Forud for branden havde der været indbrud i huset, og en af politiets teorier var dengang, at der efterfølgende var blevet sat ild på huset for at sløre sporene efter indbruddet.

Det var brandfolkene, der ved ankomsten til brandstedet blev opmærksomme på, at en dør til et kælderrum var blevet opbrudt.

Annonce

Derfor blev politiets teknikere sat på sagen, dels for at forsøge at klarlægge brandårsagen, dels for at efterforske indbruddet, men mere end tre måneder senere er efterforskningen endnu ikke afsluttet. Det oplyser politikommissær Bjørn Bo fra Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.

- Vi afventer fortsat de tekniske erklæringer, forklarer han.

Landejendom raseret

Til gengæld har politiet afsluttet efterforskningen af en anden, ikke mindre voldsom brand, som raserede en landejendom på Frihedevej mellem Brande og Fasterholt godt to uger senere, nærmere bestemt natten til lørdag 21. august.

Her har politiets teknikere fået assistance af en el-sagkyndig fra DBI (Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, red.), men sagkundskaben har ikke været i stand til at finde frem til brandårsagen.

Brandskaderne på huset var ganske enkelt så voldsomme, at det ikke er lykkedes at nå frem til en konklusion, oplyser Bjørn Bo.

Brandteknikerne har måttet opgive at finde frem til årsagen til den brand, der raserede en landejendom på Frihedevej natten til 21. august. Skaderne på huset var ganske enkelt for voldsomme til, at det har kunnet lade sig gøre, og efterforskningen er derfor blevet indstillet. Arkivfoto: Mikael Lund

Efterforskningen betragtes derfor som afsluttet, og brandstedet er blevet frigivet uden udsigt til, at brandårsagen nogensinde bliver opklaret.

Branden på Frihedevej blev opdaget af en forbipasserende lokomotivfører, som observerede de meterhøje flammer fra førerhuset og fik alarmeret redningsberedskabet.

Ligesom det var tilfældet ved branden i Blåhøj to uger tidligere, var husets beboere bortrejst på campingferie, men i modsætning til Stigbjergvej-branden var der ingen tegn på, at der havde været indbrud i huset, og der er heller ikke noget der tyder på, at branden var påsat.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Alarm 112

Livløs mand bjærget under brand er nu identificeret: Brand- og dødsårsag fortsat ukendt

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce