Annonce
Kultur

Vinder af årets kulturpris: Det havde jeg ikke set komme

Vinderen af Årets Kulturpris 2019 i Vejle Kommune blev fundet tirsdag aften. Det blev fotografen Jonas Normann. Foto: Paul Brasso
Fotografen bag Vestbyens Stemme, Jonas Normann, vandt Vejle Kommunes Kulturpris 2019 i Vejle.
Annonce

Vejle: Det var en oprigtigt overrasket Jonas Normann, som tirsdag aften vandt Vejle Kommunes årlige kulturpris.

Juryen havde peget på den lokale fotograf, som var blandt de endelige nominerede sammen med Dystopia og manden bag Open Mike i Vejle, Henrik Rothenbücher.

- Jeg havde slet ikke set det komme, indrømmede Jonas Normann efter at have modtaget prisen

- Da vinderen skulle råbes op, troede jeg, at der ville blive sagt Dystopia. Så da der blev sagt Jonas, vidste jeg slet ikke, hvor jeg skulle gå hen.

Jonas Normann vandt Kulturprisen 2019 og de medfølgende 10.000 kroner for sit fotoprojekt Vestbyens Stemme. Her har han igennem flere måneder gået bydelen tyndt og skildret Vejles gamle arbejderkvarter og de mennesker, der bor her. Projektet udmøntede sig i efteråret i en fotoudstilling og en fotobog af samme titel.

Annonce

En inhabil kulturpolitiker

I sin præsentation af Jonas Normann, kaldte formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv, (K) vinderen for en ”sand kunstner” og en fotograf med noget på hjerte.

Samtidig indrømmede politikeren, at han er "inhabil så det basker", når det kommer til Jonas Normann. Han har nemlig taget billederne til Dan Arnløvs valgplakater de seneste 12 år.

Politikeren sad da heller ikke i dette års jury. Derfor kunne han også rose vinderen uden forbehold.

- Jonas har fortalt Vestbyens historie på en måde, som den ikke er blevet fortalt siden Ulrik Gräs skrev sine store romaner, sagde byrådspolitikeren og tilføjede:

- Han har påtaget sig et kæmpe arbejde med at gå ud og fortælle folks historie uden at udlevere dem. Det er i sig selv prisværdigt.

Annonce

Stak ud

Eventgruppen Dystopia var med i opløbet til kulturprisen for tredje gang, mens den nominerede Henrik Rothenbücher var nomineret for anden gang.

Derimod er der første gang, at vinderen af kulturprisen, Jonas Normann, var nomineret. Ikke mindst derfor var han også overrasket over at vinde.

- De andre gør det så godt. Det gør jeg også, bare i en helt anden målestok. Men måske er det også derfor, jeg stikker ud. Jeg fortæller en historie, som ikke kommer igen, lød gættet fra Jonas Normann.

Annonce

Et nyt projekt på vej

Han understreger, at prisen giver ham endnu mere motivation til at arbejde videre med lignende fotoprojekter og gøre det mindst lige så godt som med Vestbyens Stemme.

- Det har jo faktisk vist sig, at billederne bliver set i den virkelige verden – igennem udstillingen og i bogen, siger Jonas Normann og tilføjer, at mange billeder i dag ellers bare drukner i den virtuelle verden på eksempelvis Facebook og Instagram.

Et af de nye projekter, som Jonas Normann i øjeblikket arbejder med, ligner ”Vestbyens Stemme” i stil og fremgangsmåde.

Han har sat sig for at besøge de små lokalsamfund i Vejles opland. Indtil videre har han blandt andet besøgt Tørskind, hvor netop føromtalte forfatter, Ulrik Gräs, bor.

Vinderen af Årets Kulturpris 2019 i Vejle Kommune blev fundet tirsdag aften. Det blev fotografen Jonas Normann. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kirker holder fast i konfirmationer

Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce