Annonce
112

Vinding Cykler snydt af svindler: Mand bestilte dyre cykler i Billund Kommunes navn

Preben Hauge fra Vinding Cykelcenter er ærgerlig, efter at en person har haft held til at narre fire dyre cykler ud af butikken ved at udgive sig for at være fra Billund Kommune. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Vinding Cykelcenter leverede fire dyre cykler til en fupmager. Politiet fortæller, at samme fremgangsmåde er blevet forsøgt benyttet yderligere tre gange i den seneste uges tid.

Vinding: Hos Vinding Cykelcenter føler Preben Hauge sig både dum og snydt.

Han blev i sidste uge ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra Billund Kommune.

Manden ringede med en hasteanmodning om, at han havde akut brug for fire cykler til kommunalt brug, og at han efterfølgende ville sende en rekvisition.

Ganske rigtigt kom der i kølvandet på opkaldet en mail, som så ud til at være fra Billund Kommune.

I mailen blev der officielt bestilt to el-ladcykler af mærkerne Christiania og Winther foruden to grønne el-mountainbikes af mærket Morrison.

Få dage senere kom der en fragtbil og hentede cyklerne,

Preben Hauge sendte derefter en regning til Billund Kommune, men herfra lød meldingen, at man ikke kendte til købet af cyklerne, som løber op i en samlet værdi af 80.000 kroner.

De penge, vi nu har kastet på jorden, er nu penge, vi skal arbejde endnu hårdere for at tjene ind igen. Det er mega irriterende.

Preben Hauge, cykelhandler

Forsøgt flere gange

Leder af Efterforskningscenter Midt under Sydøstjyllands Politi, Carsten Thostrup, er ikke i tvivl om, at der er en svindler på spil.

Politiet har nemlig kunnet konstatere, at en personer har benyttet stort set samme fremgangsmåde mod tre firmaer i Vejle, Jelling og Kolding inden for den seneste uges tid.

- Det var været samme modus, men i de andre tilfælde blev der bestilt IT-udstyr. Vedkommende ringer i Billund Kommunes navn og bruger nogle gange også navnet på en ansat, fortæller Carsten Thostrup.

I de tre fortilfælde er det ikke lykkedes svindeleren af få fingeren i IT-udstyret, for de pågældende firmaer har nægtet at sende varerne til vedkommende, som alle gange har forsøgt at slippe uden om, at han selv skulle møde op og hente udstyret.

Annonce

Må arbejde hårdere

I tilfældet fra Vinding Cykelcenter sendte svindleren en fragtbil, og Carsten Thostrup håber, at man ad denne vej kan finde frem til gerningsmanden.

I mellemtiden advarer politiet imod, at man lader sig snyde.

- Man bør sørge for at dobbelttjekke, at sådanne rekvisitioner er reelle, lyder rådet.

Og det råd har Preben Hauge hos Vinding Cykelcenter taget til sig.

- Jeg føler mig snydt. De må være dygtige, eller også har jeg så travlt i butikken, at jeg ikke har været opmærksom nok, lyder det fra en ærgerlig Preben Hauge.

- De penge, vi nu har kastet på jorden, er nu penge, vi skal arbejde endnu hårdere for at tjene ind igen. Det er mega irriterende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce