Annonce
Erhverv

Vinduessalg og udlevering ved døren: Sådan gør Egtveds butikker under nedlukningen

På en normal åbningsdag ville der her på torvet være stativer med varer, parkerede biler og kunder. Men lige nu ligger det øde hen som følge af den nationale nedlukning. Men flere af butikkerne har fundet andre måder stadig at kunne tilbyde kunder at købe varer. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Flere af Egtveds butikker har udtænkt alternativer, når de nu er tvunget til at holde lukket.
Annonce

Egtved: Dørene er lukkede og låst til udvalgsvarebutikkerne i hele landet i øjeblikket som følge af nedlukningen. Det handler om at undgå smittespredning med covid-19.

I sidste uge blev nedlukningen forlænget frem til 7. februar. Hvad der sker efter den dato, må tiden vise. Men i mellemtiden handler det om for alle at navigere sig så godt igennem, som overhovedet muligt.

Avisen har sat sig for at finde ud af, hvilke strategier for overlevelse Egtveds butikker har lagt i denne nye virkelighed. Hvad foretager de sig bag de lukkede døre, og hvordan er stemningen - både hos de, der kan bevare handlen og hos de, som ikke kan.

1 Sportigan Egtved/Din Sko Butik

Selvom butikken er lukket, er der travlhed bag dørene, hvor der bliver gjort pakker klar til levering og udlevering. Via butikkens hjemmeside kan kunderne bestille varer, ligesom mange kunder kontakter butikken via Facebook eller mail for at afgive bestillinger.

- Vi oplever, at mange lokale støtter op om vores butik og bestiller varer hos os, og det er vi virkelig glade for, siger indehaver Brit Biltrup.

Ud af butikkens bagdør er der hver formiddag åben for afhentning af bestilte varer.

2 Senge-Universet

Hos Senge-Universet er der lige nu lukket for alle former for salg. Men der arbejdes i kulisserne med at gøre klar til, at det hele åbner igen.

- Vi holder modet oppe og har bestemt os for, at det ikke nytter noget at hænge med hovedet. I stedet ser vi fremad, og faktisk er vi ved at have bygget et ret stort lager op med nye senge, som vi er meget klar til at sælge, når vi igen må det, siger Jan Johansen, der er medindehaver af Senge-Universet.

3 Boutique Dorthe

Butikken er lukket, men man kan hente varer bestilt på via hjemmeside, telefon, e-mail, Facebook eller Instagram, ved døren. Butikken bruger i øjeblikket masser af krudt på at give kunderne et stort udvalg af tilbud og inspiration.

Onsdag aften vil der for første gang være live-salg via Facebook. Betaling for varerne sker via MobilePay eller hjemmesiden.

4 Carina & Conrad

Butikken er lukket, men udsalgsvarer er sat frem i vinduerne, og så kan man bestille dem via mobil eller Messenger. Hver dag fra 11-14 eller efter aftale, vil varer kunne udleveres ved døren.

Carina & Conrad arrangerer en online take-away-shopping torsdag aften. Bestillinger kan ske via MobilePay eller bankoverførsel.

5 Butik Baggården

Indehaver Brian Larsen bruger tiden, hvor butikken skal holdes lukket, på at sortere og rydde op i sagerne. Har man fået øje på noget i vinduerne, kan man ringe og bestille varerne. Herefter kan de afventes ved butikken efter aftale.

6 Røde Kors-butikken

Selvom butikken er lukket, kan man alligevel godt købe varer, man har set i butiksvinduerne eller via Facebook ved at ringe eller skrive til butikken.

Uden for butikken står en reol med bøger og spil, som man kan købe fra. Det er desuden muligt at stille varer i skuret, hvis der er noget, man gerne vil give til butikken.

- Vi har simpelthen så travlt lige nu med at stille varer frem i vores vinduer. Det er blevet enormt populært at kigge der og så bestille dem, så det går egentligt ret godt for os lige nu, også selvom vi må holde butikken lukket, forklarer Gitte Meng, der er er leder i butikken.

7 Atelier Egtved (Egtved Skiltedesign)

Hos Atelier Egtved er der mulighed via digital kommunikation for at kunne bestille fremkaldelse af fotos eller bestille fotos trykt i stort format. Herefter kan de hentes i et skur ved butikken eller blive lagt i bilen efter aftale. Man kan altid kontakte indehaver Henning Jæger via e-mail eller telefon.

Henning Jæger er dog ved godt mod, for ud over butikken driver han Egtved Skiltedesign, og her har han haft travlt, som nærmest aldrig før.

- Jeg har monstertravlt for tiden, især med reklamer til for eksempel håndværkerbiler. Så jeg klarer mig faktisk rigtigt godt, siger han og tilføjer:

- Men jeg er ked af det på de små butikkers vegne. Det er forfærdeligt det her, især hvis man ikke har andre kanaler at sælge fra end butikken.

8 Egtved Møbler

Her holder man helt lukket ned og har ingen salg via hjemmeside eller lignende. Dog leverer man møbler ud til kunderne, hvis de er blevet bestilt tidligere.

9 Butik-112

Butikken er lukket, men man kan bestille varer via hjemmesiden.

10 Butikker, der holder åbent som vanligt

ABC-Lavpris, SuperBrugsen, Egtved Apotek, Nyt Syn, Stines Bolsjer, Røgeriet, Egtved Slagtehus, Egtved Blomster, Egtved Bageri og Circle K holder åbent som vanligt.

Hos Egtved Slagtehus kan indehaverne fortælle, at det lige nu går forrygende. Det samme er tilfældet hos apoteket. Hos Røgeriet Egtved har man endda udvidet åbningstiderne, så der er åbent alle hverdage og lørdag.

Hos byens spisesteder kan man ikke komme ind og spise, men der er mulighed for take-away.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce