Annonce
Kultur

Vingsted Skydebaner har igen åben for skydning

Nu kan man atter benytte Vingsted Skydebaner. Dog ikke helt, som man plejer, da man stadig skal følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. PR-foto: Skydebaneforeningen Danmark
Skytter og jægere kan igen indtage skydefaciliteterne på Nordeuropas største skydebaneanlæg i Vingsted. For at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger er der tale om en ”langsom” åbning, hvor kun et begrænset antal af skydebanerne kan bookes.

Vingsted: Nu kan man atter benytte Vingsted Skydebaner. Sundhedsmyndighederne har lempet på anbefalingerne for udendørs sport uden kropskontakt, og det betyder, at udendørs skydning – herunder skydning fra skydehuse – igen er tilladt, når de generelle anbefalinger og de særlige retningslinjer for skydning overholdes.

Det fortæller Lotte Højmark Tang, der er direktør i Skydebaneforeningen Danmark, som driver Vingsted Skydebaner.

- Efter en god dialog med sundhedsmyndighederne og et godt samarbejde med Dansk Skytte Union og DGI Skydning fandt vi frem til en god og forsvarlig model for genåbningen af skydebanerne. Vi er glade for, at det lykkedes, for vi ved, hvor vigtige timerne på skydebanen er for alle skytter og jægere, siger Lotte Højmark Tang i en pressemeddelelse.

Annonce

Følger vejledninger

Der bliver tale om en "langsom genåbning" i Vingsted, hvilket betyder, at der er sat en begrænsning på antallet af baner, der kan bookes, og at skytter og jægere skal følge de på banerne angivne anbefalinger.

- Der er udformet en god vejledning for udendørsaktiviteter på skydebaner, som vi naturligvis følger på Vingsted Skydebaner. Det betyder eksempelvis, at vi holder god afstand, at der maksimalt er 10 personer i et skydehus, at opholdsfaciliteter holdes lukket, og at skytterne selv medbringer liggeunderlag til skydningen, forklarer Lotte Højmark Tang i pressemeddelelsen.

Samtidig med genåbning af skydebanerne er Skyttebutikken i Vingsted også genåbnet - i første omgang med nødbemanding men med de sædvanlige åbningstider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce