Annonce
Erhverv

Virksomhed leverer rekordregnskab trods corona: Overskud stiger fra 43 til 67 millioner

Forhenværende administrerende direktør, Nils Jørn Laursen, nåede lige at være en del af Bogballes med længder bedste regnskabsår nogensinde. Det er virksomheden, som hans familie startede i sin tid tilbage i 1934, men som han selv forlod i begyndelsen af 2021. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der er rift efter Bogballes mineralgødningsspredere til landmænd. Virksomheden har haft sit bedste år nogensinde og højnet overskuddet fra 43 til 67 millioner kroner.

Bøgballe: Landmændene vil have mineralgødningsspredere. Og gerne de af maskinerne, som virksomheden Bogballe producerer.

De producerer faktisk så mange, at virksomheden har leveret det bedste regnskab og største overskud i sin historie, der strækker sig tilbage til 1934.

I alt lyder Bogballes resultat for 2020/21 på 67,6 millioner kroner. Et beløb, som i regnskabsåret forinden lå på 43 millioner, og som dermed er 57 pct. højere i år.

Annonce

- Der er ingen blandt virksomhedens nuværende ansatte, som kan erindre, at efterspørgslen har været så stærk som i år, fortæller Bogballes salgsdirektør, Nicolai Staflin.

Fremgang trods corona

Langt størstedelen af Bøgballe-virksomhedens spredere bliver solgt til udenlandske distributører, der så sælger det videre til landmænd.

- I det meste af verden har man i det seneste år set en stor investeringslyst i landbrugssektoren. Distributørerne fortæller os, at de hurtigt sælger sprederne videre til landmændene, så det er altså ikke sådan, at vores produkter bare ligger på lagere rundt omkring, lyder det fra salgsdirektøren.

Landbruget får på verdensplan også mere og mere fokus på digitalisering. Altså robotteknologi, kunstig intelligens, avancerede sensorer m.m. Det har haft stor betydning for, at Bogballe har kunnet klare den så godt selv i en coronatid.

- Selvfølgelig har vi været påvirket af covid-19 som alle andre. Vi har også oplevet leveringsudfordringer på råvarer, begrænset rejse- og messeaktivitet osv., men vi har klaret os rigtigt flot gennem pandemien, siger Nicolai Staflin, der også kommer med en forklaring:

- Det skyldes blandt andet, at medarbejderstaben har knoklet hårdt og gjort det nødvendige for at klare sig bedst muligt gennem denne tid. Derfor er vi alle ekstra stole af resultatet.

I 2017 blev virksomheden opkøbt af kapitalfonden Erhvervsinvest, og her i 2021 sagde Nils Jørn Laursen som det sidste barn af familievirksomheden farvel til Bogballe.

- Der er ingen blandt virksomhedens nuværende ansatte, som kan erindre, at efterspørgslen har været så stærk som i år, fortæller Bogballes salgsdirektør, Nicolai Staflin.

Nicolai Staflin, salgsdirektør hos Bogballe A/S
Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce