Annonce
Erhverv

Virksomheder og kandidater mødtes i øjenhøjde

De 40 kandidater, der leder efter job, fik først en introduktion til Palsgaard, Miralix og Hedensted Kommune og bagefter kunne kandidaterne og virksomhederne mødes for at tale mere sammen. Privatfoto

40 kandidater og tre virksomheder mødtes tirsdag til en slags matchdag på Hedensted Golfklub. Dagen, der var arrangeret af Akademikernes A-kasse, havde til formål at matche ledige med virksomhederne.

Hedensted: Jagten på virksomhedernes nye medarbejdere fik endnu et ben at gå på, da der tirsdag var et rekrutteringsarrangement på Hedensted Golfklub.

Miralix, Palsgaard og Hedensted Kommune fik lejlighed til at præsentere deres virksomheder for 40 medlemmer af Akademikernes A-kasse. Formålet var at give de ledige mere viden om de lokale virksomheder, og samtidigt give virksomhederne mulighed for at møde eventuelt kommende medarbejdere.

- Det var et rigtig godt arrangement, hvor vi fik mødt kandidaterne i øjenhøjde. Der er ikke kommet noget konkret ud af det endnu, men jeg kan sagtens forestille mig, at vi får nogle ansøgninger i nærmeste fremtid, siger Maiken Bøtker Lorensen, der er på global HR manager på Palsgaard A/S.

Som alle andre virksomheder oplever Palsgaard, at det kan være en kamp at finde kvalificerede folk. Sidste år ansatte virksomheden 64 nye medarbejdere, og der bliver det samme antal i 2019.

- For os var dagen også en måde at brande os på. Vi fik lejlighed til at fortælle om vores virksomhed, og lur mig om ikke kandidater fortæller det videre, siger Maiken Bøtker Lorensen, der gerne deltager i et lignende arrangement.

Rekrutteringsarrangementet har været afprøvet i andre kommuner, fortæller Mark Baumgarten fra Akademikernes A-kasse, men det er første gang, man prøver i Hedensted Kommune. Kandidaterne kom fra et stort opland og talte både nyuddannede og erfarne med mange forskellige baggrunde.

Erfaringerne fra andre arrangementer viser, at dagen fører til konkrete ansættelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce