Annonce
Hedensted

Virksomheder vil "leje" kontanthjælpsmodtagere

Det sociale ansvar var på programmet sidste måned, og det har nu givet flere medlemmer af en task-force samt større jobchancer for op mod 450 lokale kontanthjælpsmodtagere. Foto: Martin Ravn
Annonce
Hedensted - Der var stuvende fuldt på Spisegården i Løsning, da lokale virksomhedsejere og direktører i sidste måned var inviteret til at høre nærmere om, hvordan de i samarbejde med non-profit organisationen Code of Care kunne være med til at tage et større samfundsmæssigt ansvar.

Ud af de fremmødte har fire efterfølgende besluttet sig for at tilsluttet sig den kommunale task-force, som nu består af 18 virksomheder i Hedensted Kommune.

De får til opgave at fungere som ambassadører og gode rollemodeller i forsøget på at få kommunens ca. 450 kontanthjælpsmodtagere med forskellige udfordringer i arbejde gennem korte ansættelser.

- Støtten og opbakningen er uhyre vigtig, og vi er stolte over, at virksomhederne ønsker at tage et ansvar og finde småjob til kontanthjælpsmodtagerne. Vi kan mærke den positive ånd, og virksomhederne vil rigtig gerne - de skulle bare have øjnene op for mulighederne, og hvordan de kunne få fat på borgerne, siger konsulent og mentor Anette Kjær Ølund fra Code of Care i Hedensted.
I øjeblikket er der travlhed med at få oprettet kortvarige stillinger - helt ned på timeansættelser - hos de interesserede virksomheder. På den måde "lejer" virksomhederne den ledige til særskilte opgaver, som er tilpasset den enkelte.

Juelsminde Bilen har allerede en medarbejder ansat gennem ordningen, fortæller Anette Kjær Ølund.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Alarm 112

Nummerplader stjålet fra parkeret bil

Annonce