Annonce
Læserbrev

Virksomhederne skal høres i den grønne omstilling

Vi skal ikke bekæmpe dansk erhvervsliv med urealistiske klimamål, hård beskatning og konkurrenceforvridende tiltag, men vi skal derimod lytte til erhvervslivets forslag. For erhvervslivet er grundstenen i det danske velfærdssamfund: Har virksomhederne det godt, så har Danmark det godt.
Annonce

Læserbrev: "Grøn omstilling" er blevet de nye buzzwords i dansk politik. Med god grund! For Danmark er og har længe været et foregangsland, når det kommer til klimaløsninger.

Den position skal vi forsvare. Men det kræver, at vi har dansk erhvervsliv med ombord, når vi laver klimapolitik herhjemme.

Derfor har Det Konservative Folkeparti eksempelvis fået indarbejdet i den nye klimalov, at klimahandlingsplanerne skal indeholde tiltag målrettet inddragelse af erhvervslivet.

På den måde kan vi være med til at sikre, at erhvervslivet bliver hørt i den grønne dagsorden, så virksomhederne også kan se dem selv i den.

Dansk innovation og teknologi er nemlig en stor del af løsningen på klimaproblemerne.

Derfor er det vigtigt at omfavne dansk erhvervsliv og give dem mulighed for at bidrage til klimaløsningen.

Men vi skal ikke kun sikre gode vilkår for virksomheder, der allerede leverer grønne løsninger. Det skal vi også sikre for virksomheder, der endnu har et arbejde at gøre med at nedbringe C02-udledningen.

For hvis vi bare bekæmper de CO2-tunge virksomheder i Danmark, risikerer vi, at de blot flytter til andre lande.

Det vil på kort sigt pynte på Danmarks CO2-regnskab, men hvis udledningen i stedet bare rykker til lande som Polen, er vi lige vidt.

I det tilfælde mister Danmark arbejdspladser og skatteindtægter, og klimaet er ikke reddet.

Vi skal ikke bekæmpe dansk erhvervsliv med urealistiske klimamål, hård beskatning og konkurrenceforvridende tiltag, men vi skal derimod lytte til erhvervslivets forslag.

For erhvervslivet er grundstenen i det danske velfærdssamfund: Har virksomhederne det godt, så har Danmark det godt.

Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce