Annonce
Kultur

Virtuel og meget anderledes sportsgalla fandt sine vindere

Kulturudvalgsformand ringede de forskellige vindere op undervejs i den virtuelle galla, der blev sendt fra et studie i Give. Formatet fungerer fint, trods lidt tekniske problemer undervejs. Foto: Torben Juhler
Uden sal, fanfarer og sceneunderholdning kårede Vejle Kommune og partnere torsdag aften årets vindere ved en vituel omgang sportsgalla.
Annonce

Vejle: Sportsgalla er blevet en fast, årlig tradition i Vejle Kommune, men mange ting var anderledes, da begivenheden fandt sted torsdag aften.

Et fyldt Vejle Musikteater var på grund af smittefaren for coronavirussen skiftet ud med et studie i Give, hvor kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) havde overtaget rollen som gallaens konferencier. En rolle radiovært og stadionspeaker Jepser Maigaard normalt tager sig af.

Men i år var intet, som det plejer. Alle aftenens nominerede kandidater blev præsenteret på videoer, som det er blevet sædvane ved de senere års sportsgallaer. Men i stedet for at invitere vinderne på scenen, blev de ringet op live og interviewet af udvalgsformanden via Skype og Facetime.

Efter lidt tekniske problemer tonede Dan Arnløv frem på skærmen hos de godt 400, der fulgte gallaen fra begyndelsen. Tallet steg gennem udsendelsen til 479, da det toppede, og de forskellige vindere blev ringet op, hvilket fungerede fint og kun udløste lidt udfordringer med forbindelsen undervejs.

Næste år afvikles sportsgalla 11. marts, og det satser arrangørerne på igen bliver i et fyldt Vejle Musikteater.

Her følger oversigten over aftenens vindere af de forskellige priser samt specialprisen "Mayors choice":

Parasportsrådets Organisationspris

Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) og borgmester Jens Ejner Christensen (V) plejer at se med fra salen eller stå på scenen, når der er spotsgalla. I år nøjedes de - på grund af coronakrisen - med at tone frem på computer- og mobilskærme. Arkivfoto: Mette Mørk

Vinderen blev HIVO's frivillige ved EM i kørestolsrugby, der blev afviklet sidste år i DGI Huset.

HIVO´s mange frivillige løftede mange vigtige opgaver under EM og har stor andel i, at der blev skabt de bedste rammer nogensinde for et EM i kørestolsrugby. Det fortjener stor anerkendelse under et mesterskab, hvor Danmarks landshold vandt sølvmedalje og kvalificerede sig til de Paralympiske Lege i Tokyo.

De øvrige nominerede var "Idrætsfestival for sindet" fra Dansk Arbejder Idrætsforbund og Grejsdalsløbet.

Parasportsprisen

Lena Lassen Thomsen vandt årets parasportspris. Hun er en af de drivende kræfter bag etableringen af et Lykkeliga-hold hos Søndermarken Vejle Håndboldklub.

Holdet består i dag af 15 spillere i alderen 6-18 år med udviklingshandicap og otte trænere, og målet ernat inkludere børnene i en almindelig håndboldklub og skabe positive håndboldoplevelser i livet for børnene og deres familier.

Prisvinderen beskrives som en ildsjæl, der er gået foran og har skabt en succes, der fortjener stor anerkendelse. De øvrige nominerede var paraatlet Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle IF og HIVO's hockey-hold.

Årets Sportsnavn

Paraatlet Daniel Wagner Jørgensen er den vejlensiske sportsmand, som har vundet flest priser ved den årlige sportsgalla, og 2020-udgaven var ingen undtagelse, da atletikudøveren blev Årets Sportsnavn.

Trods en hård sæson med et opslidende skadesforløb formåede Daniel Wagner at slutte sæsonen på toppen ved VM i para-atletik i Dubai.

I længdespringskonkurrencen blev det til en sølvmedalje med en ny personlig rekort på 6,84 meter.

En skade var tæt på at afholde ham fra at stille op på 100 meter-distancen, men Wagner sikrede sig karrierens første VM-guld på distancen i tiden 12,32 sekunder.

De øvrige nominerede var Give Tennisklubs elitehold og skytten Kristine Rødsgaard fra Jelling fS Skydning.

EliteVejles Talentudviklingspris

Bokseklubben Wedala blev i 2019 landets første boksekraftcenter og bliver derfor i fremtiden tilholdssted for landsholds- og OL-boksere.

I samarbejde med Danmarks Radio, Dansk Bokseunion og Vejle Kommune har BK Wedala sørget for, at landskampe afholdes og sendes fra Vejle, og klubben har tillige et stort fokus på at tage et socialt ansvar. Klubben samarbejder blandt andet med Get2Sport og har et boksehold for personer med Parkinson.

Det berettigede til talentudviklingsprisen, som de to trænere, Johan Seistrup fra Vejle Svømmeklub og Anders Sækmose fra Vejle IF, også var nominerede til.

Folkeoplysningsudvalgets Ungelederpris:

Marius Bengtsen blev belønnet med ungelederprisen foran en anden nomineret, William Bundgaard fra KFUM Spejderne i Børkop.

Marius Bengtsen har siden barnsben haft tilknytning til KFUM-Spejderne Randbøl Gruppe, hvor han i dag er trop-leder for spejdere fra 6-8 klasse, og hans store arbejde i foreningen er meget vellidt.

Han inddrager spejderne i planlægningen, lærer dem at tage ansvar og forsøger at gøre spejderarbejdet lærerigt og sjovt. Han arrangerer weekend- og vandreture, tager spejderne med ud at sejle kajak og er et godt forbillede for gruppens spejdere.

Folkeoplysningsudvalgets Foreningslederpris

Jan "Scooter" Nørbo Nielsen vandt foreningslederprisen med følgende begrundelse:

Jan Nørbo Nielsen er nærmest synonym med KFUM Spejderne Børkop Gruppe, hvor han er juniorleder for børn i 4-5. klasse og en stor drivkraft i foreningen.

"Scooter" deltager i næsten samtlige spejderarrangementer og ofte finder man ham i spejderhuset, hvor han er travlt optaget af spejderprojekter. Han er utrolig vellidt og et uundværligt aktiv for foreningen. De øvrige nominerede var Kirsten Winum Hansen fra Smidstrup Spejderne samt Ulve Lederteamet, Brian Ahlmann, Morten Daubjerg Sørensen, René Stig Jacobsen, Peter Bech og Trine Johannesen fra KFUM-Spejderne i Bredballe.

Vejle Amts Folkeblad, Ugeavisen Vejle og SparNord Vejles Årets Stjerne

Vinder blev Magnus Møller, ungdomsspiller fra Vejles amerikanske fodboldklub Triangle Razorbacks.

Valget faldt på Magnus Møller, fordi han er den yngste europæiske spiller nogensinde, der har fået et såkaldt ”full-ride” stipendium til den amerikanske College Division 1.

Magnus fremstår allerede nu i en meget ung alder som inspiration for andre, der vil prøve lykken med denne sport, og man taler allerede om ”Magnus-effekten” i sporten herhjemme.

I Triangle Razorbacks giver han også noget tilbage, blandt andet som positionstræner for klubbens U16-hold, ligesom han hjælper til som dommer.

De to andre nominerede til prisen var motocrosskører Malou Jacobsen fra Børkop Motorsport og frivillig leder i Vejle Boldklub, Henriette Eskildsen.

Vejle Idrætsråd "Du-gør-en-forskel-prisen"

Mette Egebjerg Vestergård fra Give GIF løb med prisen for sine evner til at udvikle gymnastikken.

Som leder og instruktør i mere end 25 år er Mette stadigvæk fuld af energi og idéer, og hun har set nødvendigheden af nye måder at organisere foreningens aktiviteter på. Hun har etableret et samarbejde med foreningens fitnesscenter, så gymnastikkens voksenhold indgår som en del af et fælles træningsprogram.

De øvrige nominerede til prisen var Michael Kramer fra FC Prostata Vejle og Tina Albrechtsen, HK Give Fremad.

Vejle Idrætsråd Ungeprisen

Kristine Lønne vandt prisen, fordi hun fire gange ugentligt står med ansvaret for Vejle Svømmeklubs ”Talent 1-hold" med 53 svømmebørn i alderen 8-12 år.

Børnene udvikler sig, og den unge leder er bindeled mellem klub og forældre, så der er en klar og tydelig kommunikation.

Kristine beskrives som positivt væsen, som gør hende til en, man holder af at arbejde sammen med, lød begrundelsen. Hun har struktur, mod og vilje samt en stor portion energi.

Hun var nomineret til prisen sammen med Maria Østergaard Bang og Nanna Møller Vangsted fra Øster Starup Vester Nebel Idrætsforening.

"Mayors choice"

"Mayors choice" har ingen nominerede, for prisen går til borgmesterens eget valg, og i år faldt Jens Ejner Christensens øjne på Triangle Razorbacks ungdomsafdeling.

- Vi sætter stor pris på jer i Vejle Kommune og er stolte af jer. Ikke kun af jeres flotte resultater, men også fordi I formår at fange bredden og har plads og rammer til alle former for medlemmer, sagde borgmesteren og uddybede:

- I har haft en flot udvikling i medlemstallene. I forstår at ramme alle lag og atleter, og I er gode til at integrere jeres spillere og gør et solidt arbejde med mesterskaber, der bygges op nedefra.

I har haft en flot udvikling i medlemstallene. I forstår at ramme alle lag og atleter, og I er gode til at integrere jeres spillere og gør et solidt arbejde med mesterskaber, der bygges op nedefra.

Jens Ejner Christensen, borgmester til vinder af "Mayors Choice" Triangle Razorbacks

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Street Art-festival vender tilbage

Give For abonnenter

Præsten skiftede Ringive ud med Los Angeles: - Der er meget, Biden skal reparere

Annonce