Annonce
Udland

Virusudbrud kan udløse aflysning af Kinas årlige folkekongres

Thomas Peter/Reuters
Mandag ventes styret i Kina at træffe afgørelse om en mulig aflysning af den årlige parlamentssamling.

Kina ventes mandag at beslutte, om den årlige samling af parlamentet, Den Nationale Folkekongres (NPC), skal aflyses på grund af det virusudbrud, der har kostet over 2500 mennesker livet i landet, mens næsten 80.000 personer er smittet.

Annonce

Udbruddet har sat dele af det kinesiske samfund i stå på grund af de mange tiltag, som regeringen har taget for at inddæmme smitterisikoen. I flere byer er der blandt andet indført rejserestriktioner og delvist udgangsforbud.

Kongressen, der efter planen skal begynde 5. marts og traditionelt varer mindst ti dage, har deltagelse af næsten 3000 delegerede fra hele Kina.

De delegerede siger formelt god for beslutninger, som det enerådende kommunistparti allerede har truffet.

Mange af de lokale toppolitikere, som normalt drager til hovedstaden Beijing i marts for at tage del i samlingen, er travlt optaget af at bekæmpe virusudbruddet i deres regioner.

NPC's faste organ, Den Stående Komité, samles mandag for at diskutere en aflysning eller udsættelse af folkekongressen.

Ling Li, der underviser i kinesisk politik ved universitet i Wien i Østrig, anser en aflysning for "meget sandsynlig". Især hvis virusudbruddet tager til i omfang.

- Hvis situationen ikke forbedres væsentligt inden mandag, så vil en beslutning om ikke at udsætte NPC-konferencen være ufornuftig og signalere et desperat forsøg fra myndighederne på at opretholde en forestilling om en politisk normalitet, som ikke er der, siger hun.

Målt på antallet af dødsfald det seneste døgn er udbruddet ikke aftaget.

Mandag formiddag lokal tid oplyste de nationale sundhedsmyndigheder, at yderligere 150 personer omkom søndag som følge af udbruddet. Det er en stigning i forhold til døgnet forinden, hvor der var 97 dødsfald.

Også en anden konference, CPPCC, der er planlagt til at begynde den 3. marts i Beijing, kan blive aflyst eller udskudt på grund af virusudbruddet.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce