Annonce
Debat

Vis samfundssind og invester i nye medarbejdere

Anne D. Nørgård, a-kasseleder, 3F Vejle

Læserbrev: Virksomhederne må også yde sit i forhold til få nye medarbejdere.

Mange virksomheder er nu kommet godt gennem krisen, og søger - som bygge- og håndværksvirksomheder i hele Danmark - nye folk. Men i takt med genåbningen og opsving i beskæftigelsen bliver det stadig vanskeligere at finde et fuldstændig perfekt match, sådan 1:1, når man ser på de lediges kvalifikationer og erfaringer, og hvad den enkelte virksomhed ideelt ønsker sig af en ny medarbejder.

En ledig, erfaren rengøringsmedarbejder, der omsorgsfuldt og med kvalitet har gjort rent i børnenes skolelokaler i mange år, og hvor kroppen derfor også er slidt, kan være en gevinst for rigtig mange virksomheder. Men det kan måske være svært at opfylde entreprenørvirksomhedens krav til en ny jord- og betonarbejder. En ledig af anden etnisk herkomst end dansk kan have været en meget værdsat og værdifuld medarbejder, men har måske nu sværere ved at komme i job igen, fordi kravene til et godt dansk er steget over årene i takt med dokumentation og kvalitetssikring og certificering af virksomhederne.

Annonce

Derfor er vores opfordring til virksomhederne, at de nu skal vise samfundssind og investere i nogle af de ledige danskere, så vi får alle med. Vi har eksempelvis ledige medlemmer, der kommer fra Polen, som parallelt med ansættelse i et nyt job kunne starte på dansk-kurser, hvis bedre dansk-kundskaber vil være nødvendigt for at bestride det ledige job på bedste vis. Deres forhistorie er typisk, at de tidligere har haft arbejde på en virksomhed, hvor andre polakker har fungeret som tolk, og der ikke har været så påtrængende krav fra virksomheden om gode dansk-kundskaber.


Derfor er vores opfordring til virksomhederne, at de nu skal vise samfundssind og investere i nogle af de ledige danskere, så vi får alle med.

Fra læserbrevet


Vi har tidligere i Danmark bevist, at påstanden om en nedre grænse for antallet af ledige er en akademisk skrivebordsting. Når jobåbningerne er synlige, skal de ledige nok flokkes. Før finanskrisen kom ledigheden markant under den såkaldt strukturelle ledighed. Det kan og skal vi præstere igen. Vi gør alt, hvad vi kan fra 3F's a-kasse, for at støtte både de jobsøgende og virksomhederne i at finde det bedste match - og evt. finde de kurser, som kan bidrage til en hurtigere opkvalificering af de ledige, hvis det er nødvendigt. Men der skal to til tango, og nye medarbejdere vil altid være en investering værd. Og vi behøver vel ikke at tilføje, at virksomheder, som søger nye medarbejdere, naturligvis bør tilbyde de løn- og ansættelsesvilkår, der fremgår af den frivillige aftale mellem branchens arbejdsgivere og fagforeninger - altså overenskomstens vilkår?

Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Debat

Kronik: Naturnationalparker skal være med til at redde naturen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

'Det gør ondt i hjertet': Populært vægmaleri malet over uden varsel - kulturpolitiker er rasende

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Annonce