Annonce
Børkop

Vision om mere legeplads og flere p-pladser ved Borggården

Det her område i Børkop skal ændres lokalplansmæssigt, hvis Borggården skal kunne udvide p-pladsområde samt legeområde. Illustration: Vejle Kommune
Institutionen Borggården har søgt kommunen om en ændring i lokalplanen, så der kan åbnes op for mere legeplads og flere p-pladser.

Børkop: Vejle Kommune er i fuld gang med at se på, om der skal ændres i en lokalplan gældende for et grønt område midt i Børkop.

For en af naboerne til grunden er Borggården, og institutionen vil gerne skabe mere rum omkring sig. På to områder.

- Indtil videre er det bare en vision, som vi gerne ser bliver til mere end en vision. Vi vil nemlig gerne udvide legepladsen, så vi kan få nogle nye muligheder. Blandt andet måtte vi sige farvel til vores bålplads og en cykelbane, da vi byggede om for et par år siden, og de muligheder savner vi meget. Vi har stort fokus på udeliv og naturen, og der kunne vi godt ønske os nye muligheder, forklarer Lene Ibsgaard Andersen, der er leder af Borggården.

Institutionen har som sådan ikke mangel på plads i det daglige. Men en udvidelse vil give en fordel på en anden måde.

- Vi ønsker det for, at vi kan øge det pædagogiske tilbud. Det vil give os nye muligheder til gavn for børnene, siger hun.

Annonce

Gård lægger navn til

Borggråden er en aldersintegreret institution med 105 børn fordelt på seks stuer.

Borggården åbnede 1. oktober 1981 som ren børnehave, og 1. marts 2017 blev der udvidet med en vuggestue. Borggården har navn efter en gård af samme navn, der engang lå på de jorde, der nu er udstykket til det villakvarter, institutionen ligger midt i.

Trafikalt udfordret

Det andet område, som Borggården ønsker at ændre på, er p-pladsen, som man kører ind til via Borggårdsvej. Institutionen er fra 1982, og meget er sket siden da, også på det trafikale område.

- Vi er udfordret med parkeringspladser. Især i spidsbelastningerne kan vi være meget udfordret, og folk må holde på de mest mærkelige måder. Vores vision er, at vi kan få udvidet området og få lavet en ensrettet vej, for det vil både give flere pladser og øge trafiksikkerheden. Vi er dog også realistiske og ved, at der både skal findes penge til det, og at Rom ikke blev bygget på en dag, så måske det er et arbejde, som skal ske i etaper, siger hun.

Ændring af lokalplan

Det arbejde kan dog først gå i gang, når og hvis der ændres i lokalplanen, for uden om Borggården ligger en del grønne friarealer, og der kræves en lokalplanændring for, at Borggården kan få sine ønsker ført ud i livet.

Arealerne er på 11.000 kvadratmeter, og så meget skal institutionen på ingen måde ikke bruge, kun en mindre del af det.

- Der er grønt der nu, og det vil der også være efter, hvis vi får lov og mulighed for at føre vores visioner ud i livet. Vores legeplads er offentlig tilgængelig, og vi kommer hverken til at sætte hegn op eller på anden måde gøre noget, der kan ødelægge det grønne indtryk, der er i forvejen, siger Lene Ibsgaard Andersen.

Der kan gå op til et år, inden der ligger et forslag til en lokalplansændring. Det er teknisk udvalg, som skal godkende planen.

De charmebøffer her fra Borggården skal måske i fremtiden have mere plads at lege på. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce