Annonce
Børkop

Vision om naturby skal på udvalgsmøde

Her ses de områder, som ifølge helhedsplanen for Vejle Kommune skal danne grobund for de kommende byområder i Børkop Vest fra 2026 og frem. Illustration: Vejle Kommune
Økonomiudvalget og teknisk udvalg skal mandag 8. juni behandle et udkast til en ny helhedsplan for Vejle Kommune, der lægger op til, at Børkop skal blive en naturby med plads til 500 boliger med forbindelser til det grønne i den vestlige del af byen.
Annonce

Børkop: Byvisionen om Børkop som naturby med mere by i naturen bliver først i næste uge en del af dagsordenen for økonomiudvalget og teknisk udvalg.

Et nyt udkast til en helhedsplan for Vejle Kommune skal nemlig på økonomiudvalgsmødet mandag 8. juni, hvor der skal tages stilling til, om naturen i Børkop Vest skal kombineres med 500 nye boliger, så skov og by kobles sammen over flere år.

Boligudviklingen deles op i fire etaper, således der kan rejses skov, anlægges naturstier og vilde naturarealer, der tilgodeser insektlivet og biodiversiteten.

Som en begyndelse skal 12 hektar mellem Søndergade og Børkop Skov omdannes til et byområde med omkring 100-120 boliger i en åben og lav bebyggelse med forbindelse til grønne områder.

Boligbyggeriet på de 12 hektar kan ifølge helhedsplanen tidligst sættes i gang i 2026.

Byvisionen om Børkop som naturby blev i slutningen af 2019 godkendt i byrådet. Godkender økonomiudvalget helhedsplanen mandag 8. juni, bliver næste skridt at indgå i dialog med lokalråd og grundejere i Børkop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce