Annonce
Børkop

Visioner om fællesskab og sammenhæng skrives ind i byvision

Natur og by skal smelte mere sammen i den nye byvision for Børkopområdet. Men også udbygning af institutioner, sammenhænge mellem byerne og mere fællesskab bliver nu skrevet ind i visionen. Illustration: Vejle Kommune
Vejle Kommune har holdt møde med repræsentanter fra blandt andet lokalråd, og nu skal byvisionen omskrives, så visionen i højere grad tilgodeser udbygning af institutioner, fællesskab og sammenhænge mellem byerne.
Annonce

Børkop: Når det bliver oktober, skal byrådet tage stilling til byvisionen for Børkopområdet. En vision, der er blevet omskrevet i forhold til det første udkast.

Efter høringen af byvisionen for Børkop og omegn har kommunen nemlig være i fornyet dialog med en bred gruppe af borgere.

Derfor bliver forslaget til byvision for Børkop og omegn nu gennemskrevet. Man vil fastholde visionen om "Naturbyen", men man vil i højere grad også tilgodese visioner om fællesskab og sammenhænge mellem byerne.

Annonce

Lokal opbakning

Det var Teknik & Miljø i Vejle Kommune, der havde indbudt til et nyt møde om byvisionen. Det skete på opfordring fra lokalrådene. Anledningen var byvisionen "Naturbyen", som fik 151 høringssvar fra borgere og foreninger.

- Vi havde en positiv og intens dialog, og vi fandt ud af, hvad der skal gøres. Det blev også klart, hvor der er uenigheder lokalt. Der er nogle, som er skuffet over, at byvisionen ikke mere tydeligt lover at gøre noget for lokalområdet, og andre, der ser byvisionen som et godt afsæt for den videre udvikling af området, siger Peter Sepstrup, projektudvikler hos Teknik & Miljø.

Repræsentanter fra lokalområdet var derfor inviteret til mødet for at gøre kommunen klogere på de høringssvar, man har modtaget.

Over halvdelen af svarerne var positive, men mange skrev også, at byvisionen i højere grad burde handle om det lokale fællesskab og udbygning af infrastruktur og institutioner, så de passer til de senere års stigende indbyggertal.

- Det er vores vurdering på baggrund af mødet, at der er lokal opbakning til at fortsætte processen, og at de forskellige holdninger kan mødes uden at tabe målet om en klar og tydelig fælles retning af syne, siger Peter Sepstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce