Annonce
Kultur

Viskelæder forbudt: Hold fast i at turde prøve

Laura Lissau er en af udstillerne på Artlab i Spinderihallerne. Den 19-årige Ågård-pige, der går i 3.g på Rosborg Gymnasium & HF, har også fremstillet plakaten. Hun bruger kurset som forberedelse på fremtiden. Foto: Leif Baun
Det er svært at være ung. Coronaen har lagt en spændetrøje om normal udfoldelse. Tilbage er kun stress, pres, forventninger, en strøm af opgaveafleveringer til lærere, der ikke altid stiller til timerne, hvis man skal tro de unges videodagbøger.

Vejle: - I disse tider har især I unge haft mange udfordringer. Hvad betyder det ikke at være den, man plejer at være, og ikke kunne realisere sig selv?


Hold fast i jeres indstilling om, at I tør godt prøve - og fejle, hvis det er dét, der sker. Her bruger vi ikke viskelæder, som er ok i penalhuset i skoletasken, men ikke i kunsten. De "forkerte" streger kan ende med at være de helt rigtige.

Stine Ofelia Kildevang, kursusleder


Annonce

Sådan lød spørgsmålet fra Azra Hasanbegovic, der er næstformand for billedkunstrådet og medlem af kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd, da hun tirsdag eftermiddag åbnede udstillingen Artlab i Spinderihallerne.

Den består blandt andet af videodagbøger fra en gruppe unge mellem 15 og 25 år. Den kan ses frem til 18. december på videoskærme. Hun tilføjede:

- Det er vigtigt, at I fortsætter med at indgå i et kunstnerisk fællesskab og definerer jer selv, som her på video.

Forkerte streger kan være rigtige

Stine Ofelia Kildevang har arbejdet i to år på at realisere det tre måneders forløb, der fik en foreløbig kulmination tirsdag, men fortsætter. Hun roste det ni personer store hold for at være flittigt og klar til omstillinger.

- Jeg er glad for, at vi har det tilbud, for kunst skal ikke kun være noget, der er i de store byer. Det skal også være i mindre byer som Vejle. Hold fast i jeres indstilling om, at I tør godt prøve - og fejle, hvis det er dét, der sker. Her bruger vi ikke viskelæder, som er ok i penalhuset i skoletasken, men ikke i kunsten. De "forkerte" streger kan ende med at være de helt rigtige, sagde hun.

Annonce

Frirum uden forventninger

En af eleverne, Freja Andersen, talte også:

- Artlab er et fedt sted at komme. Slippe væk fra stress og dagligdag med run på hele tiden. Vi er blevet udfordret på mange måder og har fået nye redskaber. Vi har været i en flok, hvor der ikke er forventninger til én. Vi er bare i et frirum med andre unge om fælles interesser, sagde hun.

Byrådsmedlem Azra Hasanbegovic (S) åbnede Artlab-udstillingen i Spinderihallerne 8. december 2020. Foto: Leif Baun

Derefter blev nogle af videofilmene vist. De handlede om at gå fra ting til ting, hektisk og presset, om mange aflyste timer på gymnasiet, en lærer, der ikke kom, og aflevering af opgaver om søndagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce