Annonce
Erhverv

Vissingsgade: Her er der kun ét lejemål ledigt

For kort tid siden var der seks ledige lejemål i Vissingsgade, i skrivende stund er der ét ledigt lejemål. Sammenholdet blandt iværksætterne i den lille sidegade til gågaden er stort. Foto: Flemming Larsen
Vissingsgade er en populær gade at etablere sig i som selvstændig. Sammenholdet er en del af svaret, prisen en anden.

Vejle: Det er midt på formiddagen i Vissingsgade, kort før butikkerne skal åbne. Der er kaffe i kopperne, og et par af de forretningsdrivende ordner lige verdenssituationen.

I Vissingsgade, der er en lille sidegade til Vejles gågade, er der nemlig et helt specielt sammenhold. Og mens der på Vejles fire øvrige gågader, Søndergade, Torvegade, Nørregade og Vestergade, er godt 12 ledige lejemål, ser det anderledes positivt ud i Vissingsgade.

- Vi har kun ét ledigt lejemål. Det skal vi nok få udlejet, for vores lille gade er blevet et populært sted at etablere sig i som selvstændig, siger Charlotte Mols, butikschef hos "Charlot and Me".

Senest er der åbnet en kaffebar, og straks åbner Birthe og Lars Aastrup deres nye fiskehandel og frokostrestaurant, "Fisk & Frokost" kaldet.

Charlotte Mols har noget at have sin optimisme i.

- For kort tid siden var der seks ledige lejemål, men så gik vi i gang i vores netværk, blandt andet på de sociale medier og i omgangskredsen. Og snart vil der også være lys i de sidste vinduer, siger Charlotte Mols.

Vi vil gerne være et forbillede for andre små handelsgader. Hvis man yder en god, personlig service og selv går forrest for at få tingene til at ske, så sker de også.

Charlotte Mols

Annonce

Familiært forhold

Her 10 dagen inde i december har butikkerne i Vissingsgade juletravlt. To kurve er allerede blev vundet af glade kunder, og frem til den 24. december kan man på Facebook-siden Det sker i Vissingsgade Vejle deltage i konkurrencer.

- Det er også her, vi uploader billeder og små videoer fra gadens mange tiltag, blandt andet da vi mødtes for at udlevere juletræer til alle butikkerne, siger Charlotte Mols, der opfordrer andre til at gå samme vej.

- Vi vil gerne være et forbillede for andre små handelsgader. Hvis man yder en god, personlig service og selv går forrest for at få tingene til at ske, så sker de også, mener Charlotte Mols.

Samme holdning finder man hos tre af gadens andre stærke kvinder: Laila Rørholm, indehaver af Rørholm Skincare, Jane Skriver, indehaver af Kikidee, og Angelina Bendtsen, indehaver af Angelina Bendtsen Design.

- Sammenholdet har betydet, at vi i dag har flere spisesteder, frisører, en blomsterbutik, en skønhedssalon og modebutikker med tøj til både voksne og børn - og for enden af gaden vores egen kirke, der også deltager i gadens arrangementer, lyder det fra kvinderne - der kan øjne Vejles metodistkirke for enden af gaden.

Kaffen er drukket, og butikkerne kan åbne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce