Annonce
Hedensted

Vivi vil åbne ubemandet døgnshop: Jeg vil gerne støtte op om sammenholdet i byen og tiltrække nye tilflyttere

I frontlokalet ud mod vejen på Apotekerbakken 17 skal den ubemandede døgnshop lokke forbipasserende til at stoppe op, fortæller Vivi Truelsen, mens hun viser rundt i den nyindkøbte ejendom. Foto: Mads Dalegaard
En ny ubemandet døgnshop med gaver, kunst og hudplejeprodukter er på vej i Hornsyld. Idekvinden bag er Vivi Truelsen, indehaver af Hevi Sugaring, og overskuddet skal gå til byfornyelse.

Hornsyld: Apotekerbakken 17 i Hornsyld skal have et nyt liv. Der er et stykke vej endnu, men for 34-årige Vivi Truelsen, indehaver af firmaet Hevi Sugaring, handler det om at se muligheder. Derfor har hun købt ejendommen, der tidligere har huset Kirkens Korshærs Genbrugsbutik og før det den lokale Spar-købmandsforretning.

Planerne er, at den ene af bygningens indgange skal føre ind til en ubemandet døgnshop med gaver, kunst og andre produkter fra lokale iværksættere, foruden Hevi Sugarings egne hårfjernings- og hudplejeprodukter.

Ideen er, at pengene fra salget i døgnshoppen skal gå til den enkelte leverandør, fratrukket en mindre procentdel for at have en plads i butikken, mens en stor del af overskuddet skal gå til byfornyelse af Hornsyld.

Annonce

Den anden indgang skal føre ind til en ny skønhedsklinik med ansigts- og voksbehandlinger, og den bagerste del af bygningen bliver et lager til sukkervoksprodukterne.

Vil tiltrække tilflyttere

Om formålet med den ubemandede døgnshop siger Vivi Truelsen:

- Jeg vil gerne støtte op om andre lokale iværksættere, sammenholdet i byen og være med til at tiltrække nye tilflyttere, for jeg elsker at bo og drive virksomhed her. Hvis en flot hovedgade i byen kan være med til at sikre os, at nye potentielle tilflyttere vælger Hornsyld, er det det hele værd.

- Jeg manglede samtidig selv et udstillingssted til vores produkter, og hvis en lokal gin-entusiast eller kreativ julesjæl også mangler sådan et sted eller bare godt kunne tænke sig at bidrage endnu mere til byen, kan vi lige så godt gøre det sammen. Så det er både for mig selv og for byen, at jeg gør det, uddyber hun.

I marts flyttede Kirkens Korshærs Genbrugsbutik fra Apotekerbakken 17 og ind i byens gamle Dagli'Brugs på Møllevej. I april overtog Vivi Truelsen så den gule bygning til sin nye skønhedsklinik og døgnshop. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Fællesskab, byfest og bænke

Overskuddet kunne eksempelvis gå til et grønt område med bænke ved Engparken, byfesten eller noget helt tredje, som besluttes i fællesskab, fortæller Vivi Truelsen.

Det er fortsat på idebasis, ligesom døgnshoppens virke i praksis. Men hvis hun skal sammenligne ideen med noget, man kender, læner hun sig op ad det koncept, som flere og flere blomsterhandlere benytter sig af, hvor man kan trække en buket i en automat.

- Ideens udførelse afhænger i høj grad også af, at der der nogle lokale ildsjæle, der gerne vil bidrage med varer. Ind til videre har vi fået mange positive tilkendegivelser om projektet fra byens beboere, og så må vi se, hvad det kan føre til, siger Vivi Truelsen.


Min udfordring er indimellem at vælge imellem mine ideer. Men min filosofi er, at alt er en mulighed, så længe det ikke skal være færdigt i morgen.

Vivi Truelsen, indehaver af Hevi Sugaring


Annonce

Alt er en mulighed

Det er en vild energi efter at skabe ting, der driver Vivi Truelsen.

- Min udfordring er indimellem at vælge imellem mine ideer. Men min filosofi er, at alt er en mulighed, så længe det ikke skal være færdigt i morgen, siger Vivi Truelsen, mens hun viser rundt mellem nedpillede reoler fra genbrugsbutikkens tid og byggematerialer, der skal skabe det, der kommer.

- Man skal sørge for at arbejde med det, der gør en glad hver dag. Er der nogle af ens arbejdsopgaver, der dræner en, skal man, så hvidt det er muligt finde nogle andre, der har lyst til udføre de opgaver, siger Vivi Truelsen om de grundprincipper, hun arbejder ud fra. Foto: Mads Dalegaard

Det er også den energi, der gør, at Vivi Truelsen for ti år siden startede med at eksperimentere med sukkervoksblandinger hjemme i sit eget køkken, som sidenhen er blevet til Hevi Sugaring med 15 ansatte og flere initiativer på vej.

Hun regner med, at skønhedsklinikken og døgnshoppen står klar til efteråret. Desuden skal overetagen af bygningen forvandles til en lejlighed, hvor Vivi Truelsen, hendes mand og deres tre børn på fem, otte og 10 år selv skal bo, men den del vil hun endnu ikke sætte en slutdato på.

- Vi laver det her samtidig med, at det er højsæon for salget af vores hårfjerningsprodukter, så der er nok at se til, siger Vivi Truelsen, der elsker at starte nye projekter op. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Flere ejendomme

Derudover har Vivi Truelsen har også købt ejendommen ved siden af, som hun fortsætter med at leje ud til indehaveren af Princess Pizza. Nummer 19, ved siden af pizzariet, er også med i handlen, og det røde murstenshus fortsætter hun også med at leje ud til beboelse.

Begge dele var nemlig, ligesom nummer 17, ejet af Spar-købmand Torben Jensen, så Vivi Truelsen kunne lige så godt tage det hele med i købet og på den måde være med til at sikre sig, at Apotekerbakken i Hornsyld også i fremtiden fremstår indbydende, som hun selv formulerer det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce