Annonce
Sport

VM-spiller blev dansk mester igen

Thomas Andersen hyldes som dansk mester sammen med sølvvinderen Brian Knudsen og de to bronzevindere Dion Nelin og Jacob Haack. Foto: Charlotte Adsbøl.
Den tidligere Vejle-spiller Thomas Andersen genvandt det danske mesterskab i Vejle med finalesejr over rutinerede Brian Knudsen.

Vejle: Den tidligere Vejle-spiller Thomas Andersen forsvarede søndag sit danske mesterskab i tre-bande carambole på sin gamle hjemmebane i Vejle.

I finalen vandt den danske VM-spiller så sikkert som 50-31 over erfarne Brian Knudsen, Grøndal, der var dansk mester i 1994, 2007 og 2012.

Annonce
Tak for kampen, og til lykke med DM-titlen, siger Brian Knudsen til Thomas Andersen. Foto: Charlotte Adsbøl.

Hans tredje DM

For Thomas Andersen var det også hans tredje danske mesterskab. Han vandt også i 2016 og 2019.

Thomas Andersen bor i Randers, men har de seneste fem år repræsenteret Varde BK, efter at han havde spillet tre sæsoner for Vejle.

- Finalen var en rodet affære, sagde Thomas Andersen. Ingen af os kunne komme i gang. Vi scorede alt for lidt og brændte sikre kugler, men i anden halvleg fik jeg gang i serierne. Det var en serie på 10, der afgjorde kampen for mig, da jeg skaffede mig foran 47-30. Jeg spillede fint i anden del.

Thomas Andersen deltog i VM i Randers i november, men var ikke tilfreds med sin egen indsats.

Ved DM havde han mere grund til at være tilfreds.

- Jeg slog Dion Nelin i den indledende pulje, Jacob Haack i semifinalen og Brian Knudsen i finalen, så mit danske mesterskab må vel være fortjent, sagde Thomas Andersen om sine sejre over de tre værste konkurrenter.

Dan fik også DIF's medalje af næstformanden for billardunionen Tage Lauridsen fra Grøndal.

Den 47-årige Varde-spiller, der også var nordisk mester i 2019 i Stockholm, er til daglig key account manager i et batterifirma i Randers. Hans klubhold er nummer to i Danmark efter Grøndal.

Ud over de tre mesterskaber har han også tre DM-sølvmedaljer. Han har været fast inventar i DM-finalen de seneste seks år.

Dansk mester i 1994

Brian Knudsen, der var dansk mester første gang for 26 år siden, er 43 år og vinduespudser i København. Han slog Dion Nelin i semifinalen i stævnets bedste kamp. Dion Nelin er eneste professionelle danske billardspiller herhjemme.

- Jeg er bedre i dag, end jeg var for 26 år siden. Jeg er mere rolig og erfaren, sagde Brian Knudsen.

Han startede sin karriere i KBK og har været dansk holdmester 12 gange for tre forskellige klubber, Fredericia, Bristol Odense og Grøndal.

Han har kun svigtet et eneste DM, siden han vandt i 1994.

- Jeg har tabt masser af gange til Dion Nelin, men i dag fik jeg ram på ham, sagde Brian Knudsen.

Han var meget begejstret for Vejle Billard Klub som DM-arrangør.

- Alt klapper altid her i Vejle. Vi glæder os altid til at spille her, sagde han.

Thomas Andersen vandt DM for tredje gang og for andet år i træk. Foto: Charlotte Adsbøl.

Uheldig Vejle-spiller

Michael Toudahl fra Vejle var uheldig.

Han havde en lukkebal, både mod Thomas Andersen og Brian Knudsen, men tabte begge kampe med 50-49. Han vandt sine to øvrige kampe mod Poul Bjerring, der bor i Vejle, men spiller for Aalborg, og Thomas Wollerup, Varde.

- De er begyndt at kalde mig "49'eren", sagde Michael Toudahl.

Allan Keith, spillende formand for Vejle Billard Klub, vandt over Tommy Magnusson, Bristol, og Nikolaj Jensen, CCB Brønshøj, men tabte til VM-spilleren Jacob Haack i puljen og løb ind i Jacob Haack igen i kvartfinalen.

Martin Olesen, Vejle, vandt over Thomas Holmehøj, Ringsted, og Lars Dunch, Grøndal, men tabte til Tommy Ebelind, CCB Brønshøj, og blev slået af Brian Knudsen, Grøndal, i kvartfinalen.

Dermed blev Allan Keith nummer fem, Michael Toudahl nummer seks og Martin Olesen nummer syv.

- Vi havde tre mand blandt de syv bedste og fik masser af roser for et godt arrangement, sagde Allan Keith. Alt forløb, som det skulle.

Finalisten Brian Knudsen vandt DM første gang i 1994 - for 26 år siden. Foto: Charlotte Adsbøl.
Michael Toudahl havde lukkebal i kampene mod de to finalister, men var uheldig. Foto: Charlotte Adsbøl.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce