x
Annonce
Hedensted

Vognmand byder regel om tomgangskørsel velkommen: Vi skal alle bidrage til miljøet

Vi skal alle bidrage til miljøet, mener vognmand Jesper Kjærsgaard, hvorfor han vil byde et eventuelt tomgangsregulativ i Hedensted Kommune velkommen. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Hedensted Kommune er nu ved at tage stilling til, hvorvidt en regel mod tomgangskørsel skal indføres. Jesper Kjærsgaard, vognmand siden 1993, er ikke ét sekund i tvivl om, at det er den rigtige vej at gå.

Hedensted: Når en lastbilchauffør skal læsse varer af eller på, kan han eller hun være tilbøjelig til at lade motoren stå i tomgang, så man hurtigt kan komme videre til næste aflæsning.

Men mens motoren står og brummer, øges forureningen - og andre bliver udsat for både luft, - lugt, - og støjgener.

Hidtil har 60 af landets 98 kommuner indført et såkaldt tomgangsregulativ, der betyder, at et motorkøretøj maksimalt må holde stille et vist antal minutter – ofte ét til tre minutter – inden motoren skal slukkes.

Hedensted Kommune er en af de kommuner, der endnu ikke har indført et sådant regulativ, men det kan snart ændre sig, da kommunens tekniske udvalg er ved at arbejde på et forslag, der skal holde tomgangskørslen til et minimum.

Et forslag, man ifølge Jesper Kjærsgaard, vognmand ved LMT Transport i Hedensted, skal byde velkommen.

Annonce

Vi skal alle bidrage til miljøet

48-årige Jesper Kjærsgaard har været vognmand siden 1993.

Han overtog virksomheden LMT Transport på Spettrupvej i Hedensted for ni år siden, da hans forældre gik på pension.

Hedensted-virksomheden råder i dag over 23 ansatte, der i alt fra varevogne til store lastbiler tilbyder næsten alle former for transport.

Selvom den erfarne vognmand medgiver, at en regel mod tomgangskørsel i visse tilfælde kan være problematisk for nogle chauffører, vil han i høj grad bakke op om en eventuel beslutning fra kommunen.

- Det kan selvfølgelig godt medføre nogle udfordringer for de chauffører, der har mange korte aflastninger indenfor få minutter, men jeg synes helt klart, det er den rigtige vej at gå, siger Jesper Kjærsgaard - og tilføjer:

- Vi i vores erhverv har også et ansvar for at være miljøbevidste. Vi skal helt klart tænke i de baner, og vi er nødt til alle sammen at bidrage, hvis vi skal nå de famøse klimamål i 2030.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Erhverv

Kirk-familien skovler milliarder ind

Annonce