Annonce
Erhverv

Vognmand: Vores biler kører længere på literen

De store lastbiler har fået bedre plads på vejene. Det giver en mere konstant kørsel og sparer brændstof. Foto: Mette Mørk
Lastbilerne har fået bedre plads på vejene, og det kan mærkes på diesel-forbruget, fortæller vognmand Palle Thygesen fra Thygesen Transport.
Annonce

Vejle: Landets vognmænd kan score en overraskende sidegevinst ved nedlukningen af Danmark og den mindre mængde af biler på vejene.

Siden danskerne i stort tal blev sendt hjem i frivillig karantæne, er over 50 procent af privatbilismen forsvundet fra vejene. Det kan mærkes hos de professionelle.

- Vi kan se, at vores biler kører længere på en liter diesel efter nedlukningen. Det skyldes, at vores biler har en mere konstant kørsel nu. Vores chauffører bliver målt på deres kørsel, og vi kan se, at de scorer højere karakterer for tiden. Det er et udtryk for, at de "kører pænt", det vil sige, at de for eksempel har færre hårde opbremsninger og op og ned i hastighed, fordi der er færre biler på vejene. Til gengæld kan vi ikke konstatere, at der bliver sparet tid. Det er i hvert fald ikke målbart, fortæller Palle Thygesen, direktør i Thygesen Transport.

Transportfirmaet med 34 biler har domicil på Transitvej i Vejle, men de 55 ansatte er spredt ud over hele landet.

- Vi kører med varer mellem Danmark og Norge, Sverige og fortrinsvis med internetvarer, og vi har ikke oplevet nogen mærkbar nedgang i omsætningen. En af vores store varegrupper er elektronik, men vi kører med stort set alt inden for nonfood. Den eneste varegruppe, vi har konstateret et fald på, er tøj. Vi kører blandt andet for DK Company og Bestseller, og her er vi på omkring 40 procent af, hvad vi var før nedlukningen, fortæller Palle Thygesen.

Annonce

Glad for udmelding

Ifølge Vejdirektoratets opgørelse kører der stort set lige så mange lastbiler med varer på vejene som før corona-tiltagene blev sat i værk.

Alligevel ser Palle Thygesen frem til, at Danmark kommer ud på den anden side og hverdagen vender tilbage.

- Det ser - 7-9-13 - ud til, at vi klarer os igennem den her krise, men jeg var glad for at høre statsministerens udmelding forleden om, at der måske kan lukkes langsomt op for samfundet igen. Lige nu sidder alle og holder vejret, og det er vigtigt, at der også kommer nogle positive udmeldinger oven i alle de negative, siger Palle Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce