Annonce
forside

Vogt jer, juletyve: Politiet holder godt øje - tre anholdt mandag

Politiet vil gerne sætte en stopper for de mange juleindbrud. Arkivfoto

Sydøstjyllands Politi har ekstra meget fokus på indbrudstyve i juletiden. Det gav pote mandag, da tre tyve blev anholdt i Vandel.

Vandel/Vejle: Har man før gjort sig skyldig i indbrud, så gør man klogt i at holde sig på dydens smalle sti. Ikke mindst her op til jul, for politiet har rettet ekstra meget opmærksomhed mod at få sat en stopper for de mange indbrud, som ellers kendetegner december.

- Vi vil gerne sørge for, at så mange som muligt af dem, der ikke kan lade folks ting være her op til jul, kommer væk fra gaden. Så der er en hel buket af kendte tyveknægte, som får besøg af os her i juletiden, lyder advarslen fra vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Efterforskningscenter Midt.

Denne særlige fokus resulterede mandag formiddag i, at tre mænd på henholdsvis 26, 30 og 37 år blev anholdt på en adresse på Grindstedvej i Vandel.

- De er sigtet for et indbrud i en villa i Ansager natten til mandag, hvor der blev stjålet diverse porcelænsfigurer, dokumenter og så videre, fortæller Carsten Thostrup og tilføjer, at der på adressen også blev fundet tre stjålne biler.

Der er tale om en norsk indregistreret VW Tiguan, der er stjålet fra Billund Lufthavn, og som formentlig er blevet brugt til kørsel ved indbruddet i Ansager.

- Der var også en Volvo V90 fra Middelfart og en Nissan Qashqai fra Billund, fortæller vicepolitiinspektøren.

Opmærksomhed lønner sig

De tre mænd bliver alle tre fremstillet i grundlovsforhør tirsdag formiddag klokken 9.45 ved Retten i Kolding.

Politiet går efter at få mændene varetægtsfængslet julen over.

Vicepolitiinspektør Carsten Thostrup understreger samtidig, at anmeldelser fra borgere, der har set noget mistænkeligt, bliver taget meget seriøst af politiet.

Således kørte mand mandag tre gange ud på adresser, fordi borgere havde set personer, der ikke normalt færdes i deres område.

En borger ringede klokken 16.40 fra Munkebakken i Skærup, efter at hun havde set en mørkeblå stationcar med to personer, som ikke hørte til på vejen. Bilen kørte op i en indkørsel og forlod stedet igen, inden politiet nåede frem.

Klokken 21.45 mandag aften henvendte en borger sig til politiet, efter at have set en mand med rygsæk på i anmelderens indkørsel. Da han følte sig opdaget, gik han fra stedet igen.

Natten til tirsdag klokken 01.44 modtog politiet også en anmeldelse fra en borger, der havde overrasket en mand med en lommelygte i sin indkørsel. Han forlod derefter stedet.

- De opmærksomme borgere skal bare blive ved med at kontakte politiet. Så rykker vi ud, lyder det fra vicepolitiinspektør Carsten Thostrup.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce