Annonce
Ikast-Brande

Voldsom kritik af vejarbejde i Ejstrupholm

Asfaltarbejdet i Ejstrupholm betegnes som noget makværk. Nu bliver kommunen nødt til at lave det om. Foto: Tom Goldenbeck Hansen
Grimt asfaltarbejde fik mange hårde ord med på vejen. Men kommunen lover bod og bedring.
Annonce

Ejstrupholm: De kommunale vejarbejdere er ikke så populære i Ejstrupholm for tiden. Problemet er, at et "lappehold" fra kommunens vejafdeling for nylig rykkede ud for at udbedre nogle overkørsler, hvor brostenene var sunket. Men løsningen blev at smøre et tykt lag sort asfalt ud over brostenene, og resultatet var ikke just kønt.

"Makværk" er et af de mildere udtryk i den storm af rasende indlæg, der blev skrevet på Ejstrupholms lokale Facebook-gruppe. Her var blandt andet det lokale byrådsmedlem Helle Mathiasen (V) på banen. Hun undrede sig også over, at der ikke havde været nogen dialog med lokalrådet.

Situationen bliver ikke bedre af, at Ejstrupholms springvand er ude af drift.'

Derfor føler mange Ejstrupholm-borgere og byens lokalråd, at byen er blevet forsømt af kommunen.

Annonce

Stort graveprojekt i vente

Men der kommer til at ske ting og sager. Formanden for kommunens teknik og miljøudvalg, Henrik Engedahl (V) oplyser, at kommunen i uge 26 igen sender et arbejdshold til Ejstrupholm... denne gang for at få tingene til at se pænere ud.

- Vi må konstatere, at den løsning, der blev lavet, ikke er tilfredsstillende. Derfor skal det laves om, så det kommer til at se bedre ud, siger Henrik Engedahl.

Også springvandet skal der kigges på i den kommende uge, oplyser han.

Ikke nok med det: Udvalgsformanden understreger at der er et endnu større projekt i vente:

- Om et par år skal der gang i et stort projekt på Østergade og Vestergade i samarbejde med forsyningsselskaberne. Til den tid skal vi have gang i den helt store rendegraver. Derfor skal vi ikke nu lave en større renovering af overkørslerne. Det vil være spildt arbejde, for det hele skal alligevel graves op om to-tre år, siger han.

Henrik Engedahl medgiver, at det midlertidige vejarbejde, der blev gennemført i den forløbne uge, ikke var vellykket.

- Det blev udført, fordi der var huller, så nu er det blevet mere sikkert at køre på. Men det blev desværre grimt, siger han.

Annonce

Kritik fra lokalrådet

Ejstrupholm lokalråd er ikke tilfreds med vejarbejdet:

- Det ligner noget fra Østeuropa... det ligner noget, der er løgn. Det kan kommunen ikke være bekendt, siger Torben Sigh fra lokalrådet.

Torben Sigh affyrer også en bredside om kommunens håndtering af sagen om springvandet på torvet.

Det blev en pinefuld affære:

- Under arbejdet med at få springvandet i gang sidste år ødelagde kommunens folk samtlige lysledere i det lysanlæg, der havde kostet lokale borgere omkring 50.000 kroner at etablere. Borgerne fik at vide, at det ville man reetablere, om end i en anden udgave. Der blev sat penge til det af i et ekstraordinært budget, fortæller Torben Sigh.

- Begrundelsen for ikke at kunne få liv i springvandet var, at adgangsbrønden var for lille til, at kommunens folk kunne komme ned i den. Men firmaer, der er specialiseret i at drive denne type anlæg, har ingen problemer med at passe anlægget. Det viste en rundspørge dengang. Nu, et år senere, sjovt nok næsten præcis, er der stadig ikke vand i springvandet – eller belysning for den sags skyld, fortsætter han.

- Jeg synes det er grov forsømmelse. Mens andre byer i kommunen kan få ja til at forskønne springvand og andet, så er Ejstrupholm tilsyneladende byen, man bare kører forbi med de kommunale kroner til drift og vedligehold. Gode folk i byen har selv tilbudt at hjælpe til med at skaffe finansiering til en ny strømgenerator til at etablere lyset med, men har fået at vide, at det er kommunens ansvar, siger Torben Sigh.

Springvandet i Ejstrupholm plasker ikke, og hele affæren om springvandet er blevet en langtrukken affære. Foto: Torben Sigh

Også Ernst Pold, fhv. installatør og erhvervsmand fra byen er utilfreds:

- Jeg har selv tilbudt at hjælpe til med at få tingene gjort og vise de rigtige mennesker, hvordan anlægget i springvandet fungerer og anvise løsninger, men intet sker, siger Ernst Pold, der også sidder med i lokalrådet.

Men som anført af Henrik Engedahl, så vil kommunen nu igen sende folk ud for at se på springvandet. Det sidste kapitel er nok ikke skrevet endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce