Annonce
Fredericia

Voldsomt regnskyl sidste sommer har konsekvenser: Skole lukker fem lokaler af efter fund af skimmelsvamp

Lokalerne, hvor der er fundet skimmelsvamp, blev tirsdag aften lukket af, og eleverne i de berørte klasser skal derfor modtage undervisning andre steder den kommende tid. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fire klasselokaler på Kirstinebjergskolens afdeling Havepladsvej er ramt af skimmelsvamp. Eleverne, der normalvis benytter lokalerne, skal modtage undervisning andre steder de kommende uger.
Annonce

Fredericia: Kirstinebjergskolens afdeling på Havepladsvej mærker fortsat konsekvenserne af den indtrængende regn- og kloakvand, der opstod ved et voldsomt regnskyl 31. juli 2019.

Tirsdag valgte skolen at spærre fem lokaler af, efter der blev konstateret forhøjede værdier af skimmelsvamp i fire af lokalerne. Der er blevet fundet skimmelsvamp i fire lokaler, men det femte lokale ligger i samme fløj som tre af de berørte lokaler og er derfor også blevet lukket af.

- Prøverne viser, der er der fire lokaler, hvor der er forhøjet skimmelsvamp i. Det er ikke så højt, at det er sundhedsfarligt på nogen måde, men skimmelsvamp er jo aldrig godt. Derfor har vi lukket lokalerne af. Nu er der taget nye prøver for at se, hvor grelt det er, siger distriktsskoleleder på Kirstinebjergskolen, Magnus te Pas.

Annonce

Elever fik en tur i biografen

Eleverne, der normalvis benytter lokalerne, skal derfor sidde andre steder og modtage undervisning den kommende tid. Blandt andet skal de i stedet benytte en række af skolens grupperum til den faste undervisning.

- Det er selvfølgelig aldrig godt at inddrage grupperum, for det presser jo alt, men det er den løsning, vi har lige i øjeblikket, siger Magnus te Pas.

I stedet for at modtage traditionel undervisning fik de berørte elever, der blandt andet går i 7. klasse, en tur i biografen. For de 8. klasseselever, hvis lokale også er ramt af skimmelsvamp, fik det i første omgang ikke nogen betydning. De var til terminsprøve et andet sted på skolen.

Foreløbig er der flyttet rundt på tingene i to uger, indtil der i næste uge bliver lavet en ny vurdering, hvordan situationen ser ud, fortæller Magnus te Pas.

- Vi skal være fuldstændig sikre på, hvad årsagen er. Det skal teknisk afdeling, som bistår os og står for bygningsrådgivning, også være.

Skolen har informeret om fundet af skimmelsvamp på deres Facebook-side, og desuden har de kontaktet elevernes forældre via kommunikationsplatformen Aula.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce