Annonce
Vejle

Voldtægtssag: Prostitueret frygtede for sit liv

Den kvinde, som 19. juli sidste år blev udsat for voldtægt i Staldgaardsgade, er i dag så mærket efter det, at hun ikke længere er i stand til at arbejde. Arkivfoto: Camilla Rytz

Den kvinde, som i juli sidste år blev voldtaget i Staldgaardsgade, kan ikke længere kan arbejde. Hun kalder den forventede straf for lav.

Vejle/Kolding: - Han slog mig overalt på kroppen. Sådan forklarede den forurettede fra overgrebet i Staldgaardsgade torsdag i Retten i Kolding.

Sagen omhandler en 20-årig mand, som den 19. juli sidste år skulle have overfaldet og voldtaget en prostitueret i Staldgaardsgade.

Kvinden, der er fra Colombia, havde en tolk med sig i retten, da hun taler dårligt engelsk. I retten forklarede hun, at hun var ankommet til Vejle for at arbejde som prostitueret. På tidspunktet for voldtægten havde hun været i Danmark i blot tre dage.

Annonce

Forurettede er transkønnet

Undervejs i retssagen kom det torsdag frem, at den forurettede fra Staldgaardsgade er transkønnet, og stadig har sine mandlige kønsdele.Det var efter tiltaltes eget udsagn ikke noget, han opdagede.

Forurettede bliver her omtalt som kvinde, da det er det, hun selv identificerer sig som.

Fik revet håret af

På dagen for voldtægten blev hun vækket af, at nogen ringede på døren om morgenen klokken 04.21.

-Jeg går ud og åbner, og så begynder han (tiltalte, red.) bare at slå på mig, forklarede forurettede.

Tiltalte forklarede i retten, at forurettede havde været gået med til samleje, og at det skulle koste 500 kroner. Det afslog forurettede dog som en mulighed, da hun normalt mindst ville tage 1000 kroner, og at de slet ikke nåede at snakke, inden han slog hende.

Tiltalte slog forurettede overalt på kroppen med knyttet hånd, men hun fremhævede især ansigtet som det værste. Hun forsøgte at forsvare sig og bed tiltalte i hånden.

Hun forklarede, at tiltalte rev hende så hårdt i håret og trak hende hen ad gulvet, at hun mistede flere hårtotter. Forurettede forklarede videre, at hun undervejs forsøgte at kravle ud ad køkkenvinduet, men at tiltalte fik fat i hende igen.

- Jeg bliver hevet i håret igen, og slået hårdt i ansigtet. Han bliver rigtig voldelig nu, fortalte hun.

Ikke mere at leve for

Efter sin forklaring i retten, fortalte den forurettede kvinde til Vejle Amts Folkeblad, at hun er meget påvirket af det, der skete den morgen i juli sidste år, og at hun ikke mindst er dybt frustreret over længden på den straf, som en voldtægtsmand står til at få i Danmark.

Kvinden bor i dag i Italien.

- Han (den tiltalte, red.) er til fare for alle kvinder i det her land, så jeg forstår ikke, hvorfor han ikke står til at få mindst 20 års fængsel, sagde kvinden og fortsatte:

- Havde det været i Italien, ville han blive idømt i hvert fald 10 års fængsel, men min advokat siger, at han nok kun får tre år. Det er ikke til at forstå. Hvordan kan han få så lille en straf, når han endda har gjort det mod flere end bare mig? Han har slået mig ihjel indvendig. Jeg får medicin for at komme igennem dagen, men jeg kan ikke arbejde mere. Jeg har slet ikke noget at leve for længere, fortalte hun.

Brud i ansigtet

Undervejs blev voldtægten så voldsom, at forurettede frygtede for sit liv. Der blev taget kvælertag, så forurettede havde en fornemmelse af ikke at kunne få vejret og troede, at hun skulle dø.

Forurettede forklarede i retten, at hun havde blod i munden, og spurgte tiltalte, om hun ikke måtte få noget vand. Tiltalte holdt dog stadig fast i hendes hoved og tiltvang sig analt samleje.

Mens dette foregik, sagde tiltalte til forurettede, at han ville slå hende ihjel.

- Jeg havde til sidst ikke flere kræfter, så jeg opgav at kæmpe, forklarede hun.

Da tiltalte var gået, lykkedes det forurettede at tilkalde hjælp ved en nabo, og da hun blev undersøgt på sygehuset, viste det sig, at hun havde brækket næsen samt fået et brud på venstre øjenhule. Hun var så forslået, at hun ikke kunne åbne venstre øje. Hendes øjne var ligeledes blevet trykket ind, så hun i dag har forringet syn.

Ved undersøgelsen på sygehuset konstaterede man, at forurettede i alt havde 36 læsioner, hvoraf den ene dog var en ældre skade. Der er nedlagt påstand om erstatning og tort, men beløbene er stadig ukendte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce