Annonce
Gear

Volvo XC40 klarer 400 kilometer på opladning

Den nye elektriske Volvo XC40 Recharge, som kommer til næste år, har en rækkevidde på over 400 km. Foto: Volvo
Volvo er klar med flere oplysninger om den nye elektriske XC40, der lanceres herhjemme til næste år, og som klarer 400 kilometer på en opladning.

Volvo løfter nu mere af sløret for den nye elektriske XC40 Recharge P8 AWD, som er den første rendyrkede elbil fra mærket, og som lander herhjemme til næste år.

Det står klart, at den høje og firehjulstrukne model yder 408 hk og får en rækkevidde på over 400 kilometer efter den nye og mere retvisende WLTP-norm. Den har et batteri på 78 kWh som i søstermodellen Polestar 2 og kan lades 80 procent op på 40 minutter med en hurtiglader. Ladeeffekten er ikke oplyst.

I kabinen har føreren udsigt til en instrumentering og infotainment-system, der bygger på Googles Android Auto, hvilket betyder, at man blandt andet bruger Google Maps. Hvordan det kommer til at fungere herhjemme, hvor der endnu ikke findes en version på dansk, vides ikke. Men mon Volvo ikke finder en løsning?

Der går også rygter om, at Google skulle være langt fremme med en dansk version af Android Auto, hvilket dog ikke er bekræftet. Topfarten bliver som på andre nye Volvoer begrænset til 180 kilometer i timen.

Annonce

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Batteri: 78 kWh.

Effekt: 408 hk.

Rækkevidde: 400 kilometer (WLTP).

Opladetid med hurtiglader: 80 procent på 40 minutter.

Nyt modelprogram

Det er uklart, om der kommer flere varianter. Men udenlandske medier antyder, at der kommer en forhjulstrukken version med mindre motorkraft. Hvad ydelse og rækkevidde bliver her, kan man dog kun gisne om.

Den nye elektriske XC40 er en del af en plan, hvor Volvo vil lancere en ny fuldt elektrisk elbilsmodel hvert år frem mod 2025.

Volvo lancerer, ligesom andre mærker, også en stribe nye plug-in-hybrider, hvor en el- og en benzinmotor spiller sammen, i de kommende år. Her bliver ”Recharge” betegnelsen for modeller, der har ren el eller plug-in-hybriddrift.

For at få leveringstiden ned, sammensætter Volvo nogle ”Designers Choice”-modeller, som kan leveres forholdsvis hurtigt.

Den første elektriske Volvo er firehjulstrukket og yder 408 hk. Der er dog formentlig flere modeller med mindre motorisering på vej. Foto: Volvo
Instrumentering og infotainment i den nye elbil er bygget op omkring Android Auto. Foto: Volvo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

69-årig kører ind i bil fra campingplads

VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

VB

VB skuffede med uafgjort efter rædselsstart

Annonce