Annonce
Billund

Vorbasse dropper det virtuelle marked: Enormt arbejde gav underskud

Både heste og pariserhjul skulle gerne vende tilbage til Vorbasse i sommeren 2022. Markedet for i år er aflyst, og det gælder efter al sandsynlighed også det virtuelle marked, som der i 2020 blev brugt mange ressourcer på at arrangere, men som kun havde en meget begrænset succes. Arkivfoto: Mads Hansen.
Det virtuelle marked, der sidste år erstattede Vorbasse Marked, var et enormt stort arbejde at arrangere - og det var ingen succes. Derfor bliver det næppe gentaget i år.

Vorbasse: Det traditionsrige Vorbasse Marked er i år for andet år i træk blevet aflyst på grund af coronapandemien. Skrappe restriktioner, der blandt andet ville sætte et loft på maksimalt 3000 gæster, ligesom alle former for udskænkning skulle lukke senest klokken 20, gør det umuligt at afvikle et marked, der bare nogenlunde minder om det arrangement, der hvert år mellem 1730 og 2019 har fundet sted i Vorbasse.

Også i 2020 satte coronapandemien en kæp i hjulet for markedet. Ved den lejlighed forsøgte arrangørerne sig med en virtuel udgave af markedet, hvor folk hjemme bag skærmen kunne åbne en stand, og hvor markedsgæster kunne gå på opdagelse gennem computeren. Brian Madsen, der er formand for Vorbasse Grundejerforening, som arrangerer Vorbasse Marked, vurderer det dog ikke sandsynligt, at noget lignende vil blive arrangeret i år.


Annonce

Jeg ville hellere have holdt tre rigtige markeder end lave den virtuelle. For det var noget helt andet, og det krævede vanvittigt mange kræfter.

Brian Madsen, formand, Vorbasse Grundejerforening


- Det er der ikke noget tegn på, at vi gør. Markedet er helt aflyst for i år, siger han.

En kæmpe opgave

Begrundelsen er ganske enkel: Det var utrolig arbejdskrævende at få det virtuelle marked op at stå, og til slut var der røde tal på bundlinjen.

- Det var for lille en succes i forhold til arbejdsopgaven, siger Brian Madsen, der selv brugte et hav af frivillige timer på at få det alternative marked stablet på benene.

Vorbasse Marked

  1. Første udgave af Vorbasse Marked fandt sted i 1730. Siden har hverken verdenskrige eller voldsomt vejr kunnet forhindre, at der hver sommer var marked i Vorbasse - lige indtil 2020, hvor coronakrisen efter 289 år satte en stopper for den tradition.
  2. I stedet blev Vorbasse Hjemmemarked i al hast stablet på benene. Her havde kræmmere og gæster i de tre dage, hvor Vorbasse Marked skulle have fundet sted, mulighed for at mødes i den virtuelle verden.
  3. I størrelsesordenen 250.000 mennesker plejer at lægge vejen forbi Vorbasse i de tre dage, der er marked.

Det samme gjorde en masse øvrige frivillige kræfter, og da ingen af dem af gode grunde havde nogen erfaring med at arrangere et marked på den meget anderledes facon, blev det ekstra besværligt.

- Det var en kæmpe opgave. Jeg ville hellere have holdt tre rigtige markeder end lave det virtuelle. For det var noget helt andet, og det krævede vanvittigt mange kræfter, siger formanden.

Annonce

Skal indhente to år

Vorbasse Marked fandt sted første gang i 1730, og frem til 2020 kunne hverken verdenskrige eller uvejr forhindre, at sommeren bød på marked i den lille by. Men coronapandemien var altså mere, end markedet kunne håndtere, så efter 290 år i træk med marked, blev det sidste år nødvendigt at aflyse.

Sådan bliver det altså også i år, men det betyder ifølge Brian Madsen ikke, at håndklædet er smidt i ringen. Han garanterer, at Vorbasse Marked i 2022 vil vende tilbage i bedre form end nogensinde før.

- Vi har to år, vi skal indhente, så vi er tilbage på fuld skrue til næste år, lover formanden.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Hedensted

Patrick kedede sig som ung i Uldum: Nu vil han hjælpe med at skabe et nyt samlingssted i byen

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce