Annonce
Billund

Nu vil Folketinget arbejde for Vorbasse Markeds store ønske

Arrangørerne af Vorbasse Marked bruger mange timer på papirarbejdet, når de skal arrangere marked. Der skal sendes ansøgninger til et utal af myndigheder, men måske kan det arbejde blive lettere i fremtiden. Arkivfoto: John Randeris.
Arrangørerne af store markeder i byfester - blandt andet Vorbasse Marked - drømmer om en it-portal, der skal gøre det lettere at aflevere de krævede ansøgninger. Torsdag besluttede Folketinget at arbejde videre med forslaget om afbureaukratisering.

Vorbasse: Et it-system, der kan gøre livet lettere for arrangører af markeder og byfester, herunder Vorbasse Marked, kom torsdag et skridt nærmere virkeligheden. Venstre fremsatte i Folketinget et beslutningsforslag, der ville pålægge regeringen at sætte gang i arbejdet med at etablere et it-system, så en arrangør kun behøver sende en ansøgning ét sted. Denne platform vil så automatisk fordele ansøgningen til alle de relevante myndigheder, og dermed slipper man som arrangør for at skulle sende ansøgninger til en lang stribe af myndigheder.

Selvom Socialdemokratiet ikke kunne stå inde for forslaget i den ordlyd, som Venstre – heriblandt Anni Matthiesen – havde fremlagt det, kom idéen et skridt nærmere målet, da partierne blev enige om fælles beretning, der skal beskrive, hvordan forslaget i sidste ende skal se ud.

- Selvom der kommer nogle ændringer eller justeringer, er der et flertal for, at man gerne vil være med til det. Så nu begynder vi at skrive en tekst, hvor vi forpligter ministeren til at sætte arbejdet i gang, siger Anni Matthiesen, der ser sig selv som vinder, selvom forslaget ikke blev godkendt, som det lå.

Annonce

Sagen kort

  • Det var fire Venstre-politikere, Eva Kjer Hansen, Bertel Haarder, Sten Knuth og Anni Matthiesen, som torsdag stillede forslag i Folketinget.
  • Forslaget gik ud på at pålægge regeringen at sætte gang i arbejdet med at etablere en digital løsning, så foreninger kan nøjes med at sende én samlet ansøgning i forbindelse med eksempelvis byfester eller markeder. Denne ansøgning vil så tilgå alle relevante myndigheder, så arrangørerne slipper for at skulle sende ansøgninger til hver enkelt myndighed.
  • Selvom forslaget mødte opbakning fra flere sider, blev det ikke godkendt i sin fulde ordlyd. Det blev i stedet besluttet, at partierne vil lave en fælles beretning med en beskrivelse af, hvordan arbejdet kan sættes i gang.

- Der kan være nogle detaljer i det forslag, vi har fremstillet, som nogle gerne vil have lavet anderledes, og det er fair nok. For os er det utrolig afgørende, at der er et flertal, som vil sætte det i gang, siger Anni Matthiesen.

S: Sympatisk forslag

Selvom forslaget fra Socialdemokratiet blev betegnet som sympatisk, var regeringspartiet tøvende med at stemme for det.

- Regeringen deler den opfattelse, at ansøgningsforholdene skal forenkles, så det er nemt at søge om tilladelse, når man vil afholde arrangementer, lød det fra indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) fra Folketingets talerstol, da han redegjorde for regeringens holdning til sagen.

Ministeren henviste til, at der i kommunalt regi allerede er udviklet et it-værktøj, Arena, som har til formål at forenkle processerne omkring ansøgninger. Regeringen vurderer dog, at de behov og krav, som Venstres forslag stiller til et nyt it-system, vil gøre det meget omkostningstungt at få udviklet.

- Vi vil meget gerne se på at indhente nærmere oplysninger om Arena og på den måde fortsætte dialogen om, hvordan vi kan sikre, at foreningslivets forhold mest hensigtsmæssigt afbureaukratiseres, lød det fra Kaare Dybvad Bek.

Annonce

Står udgifterne mål med gevinsten?

Mens de øvrige partier bakkede op om Venstres forslag, stillede Socialdemokratiet sig skeptisk over for, om økonomien kan hænge sammen.

- Når vi ikke støtter forslaget, er det, fordi der ikke er påpeget en konkret finansiering, som vi ser som realistisk, lød det fra Birgitte Vind, der er Socialdemokratiets ordfører på området.

- Lige nu tror vi ikke på en samlet digital løsning med de krav, som bliver stillet i forslaget. Vi tror ikke, at udgifterne står mål med den gevinst, der kommer ud i den anden ende, tilføjede hun.


Der kan være nogle detaljer i det forslag, vi har fremstillet, som nogle gerne vil have lavet anderledes, og det er fair nok. For os er det utrolig afgørende, at der er et flertal, som vil sætte det i gang.

Anni Matthiesen (V)


Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Hedensted

Patrick kedede sig som ung i Uldum: Nu vil han hjælpe med at skabe et nyt samlingssted i byen

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce