Annonce
Billund

Vorbasse vil forære kommunen milliondyr kunstgræsbane: Et ja tak vil koste 100.000 kroner om året

Hvis Billund Kommune skal tage imod en gave, der lyder på en kunstgræsbane i Vorbasse, vil det koste 100.000 kroner om året at drifte den. Politikerne skal i de kommende budgetforhandlinger vælge, om det er en gave, de ønsker at tage imod. Arkivfoto.
Både Grindsted og Billund har i forvejen fodboldbaner af kunstigt græs. En ny kan være på vej i Vorbasse, hvor pengene til anlæggelsen af en bane er fundet. Inden kommunen siger ja tak, skal politikerne dog have fundet 100.000 årlige kroner til driften.

Vorbasse: Nogle gange koster det penge at modtage en gave.

I Vorbasse har de lokale ildsjæle fundet 4,5 millioner kroner til udvikling af området Vorbasse Helaktivitetsbaner. Det er et område, der blandt andet inkluderer en kunstgræsbane. En forudsætning for, at Vorbasse får sin egen kunstgræsbane, er dog, at området bliver overdraget til Billund Kommune, som efterfølgende skal stå for driften.

Om kommunen skal sige ja tak til den milliondyre gave fra lokalområdet i Vorbasse, er noget af det, som politikerne skal tage stilling til, når de skal forhandle om næste års budget.

Annonce

100.000 kroner om året

Billund Kommune afsætter hvert år 150.000 kroner til drift af en kunstgræsbane. Til gengæld bliver der regnet med 25.000 kroner i indkomst, og da kommunen desuden slipper for at bruge 25.000 kroner på at vedligeholde den græsbane, hvor en eventuelt kommende kunstgræsbane kommer til at ligge, drejer det sig om 100.000 kroner, som politikerne skal finde andetsteds på unge- og kulturudvalgets område.


Om kommunen skal sige ja tak til den milliondyre gave fra lokalområdet i Vorbasse, er noget af det, som politikerne skal tage stilling til, når de skal forhandle om næste års budget.

Fra artiklen


Politikerne har selv oplistet fire alternativer til, hvordan de 100.000 årlige kroner kan findes.

Annonce

Fire forslag bragt i spil

Aftenskoleområdet

Der er i indeværende år afsat 631.000 kroner til den folkeoplysende voksenundervisning. Her kan politikerne vælge at skære i tilbuddene for de kommende år.

Arrangementspuljen

I 2021 råder unge- og kulturudvalget over en arrangementspulje på 245.800 kroner. Det er penge, som bliver brugt på at understøtte kulturelle aktiviteter initieret af borgere i Billund Kommune. Den kan blive mindre i fremtiden, hvis politikerne vælger dette område som en besparelse.

Kulturskolen

Der er i indeværende år afsat 4,2 millioner kroner til drift af Billund Kulturskole. Her kan politikerne vælge, at antallet af tilbud fra kulturskolen skal begrænses med, hvad der svarer til 100.000 kroner.

Omfordeling

Billund Kommune bruger i dag cirka 20 millioner kroner om året på drift af idrætsfaciliteter. Politikerne kan vælge, at alle de kommunale idrætsfaciliteter skal spytte lidt i kassen, så der disse steder kan findes 100.000 kroner til drift og vedligehold af en kunstgræsbane i Vorbasse.

I sidste ende er det altså også en mulighed, at Billund Kommune vælger at sige nej tak til den milliondyre gave fra Vorbasse.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Navne

Peter Rosendahl fejrer 40-års jubilæum

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Annonce