Annonce
Billund

Vorbasse vokser: - Her er gode mennesker, der holder gang i udviklingen

Gennem de seneste år er der blevet arbejdet en del med byfornyelse i Vorbasse. Byen har desuden et aktivt foreningsliv og nogle gode faciliteter, og det kan ifølge lokalrådsformanden være en af grundene til, at byen er vokset. Arkivfoto: Lars Fahrendorff.
Vorbasse er et meget aktivt lokalsamfund, og det kan være en af årsagerne til, at byen stille og roligt vokser. I løbet af de seneste 10 år er byens indbyggertal vokset med seks procent.

Vorbasse: Med en tilvækst i indbyggertallet på 75 er Vorbasse en af de byer, der er vokset i løbet af de seneste 10 år. Pr. 1. januar 2021 boede der ifølge Danmarks Statistik 1325 mennesker i Vorbasse, som dermed er vokset med seks procent i løbet af det seneste årti.

Det er en udvikling, der glæder formanden for Vorbasse Lokalråd, Jørn Poulsen, som dog ikke kan komme med nogen entydig forklaring på, hvorfor byen har oplevet fremgang.

- Her er nogle mennesker, som prøver at holde gang i udviklingen. Vi har vores byfornyelsesprojekt, som efterhånden har kørt i fem-seks år, og vi har nogle fine faciliteter i form af skole, børnehave og fritidscenter. Det er forhåbentlig sådan nogle ting, der kan være med til, at nogle kigger på Vorbasse som et sted, hvor der sker noget, siger lokalrådsformanden.

Annonce

Ramte plet med padeltennis

Vorbasse er landskendt for sit årlige marked, der hver sommer – når coronasituationen altså ikke forhindrer det – lokker omkring en kvart million mennesker på besøg. Byen er dog meget mere end bare markedet, og Jørn Poulsen nævner blandt andet den lokale tennisklub som et eksempel på en succeshistorie.

Det er efterhånden et par år siden, at tennisklubben indviede de nye baner til padeltennis, og det viste sig at være særdeles klogt og fremsynet.


Vi har vores byfornyelsesprojekt, som efterhånden har kørt i fem-seks år, og vi har nogle fine faciliteter i form af skole, børnehave og fritidscenter. Det er forhåbentlig sådan nogle ting, der kan være med til, at nogle kigger på Vorbasse som et sted, hvor der sker noget.

Jørn Poulsen, formand, Vorbasse Lokalråd


- På det tidspunkt tror jeg ikke, at mange vidste, hvad padeltennis gik ud på. Men den lokale tennisklub har fået meget stor fremgang på baggrund af det, og i alle større byer er det åbenbart hittet for tiden, at man skal etablere sådan en padeltennisbane, siger Jørn Poulsen.

Annonce

Velkomstministre

Vorbasse Lokalråd gør desuden en del ud af at byde nye beboere velkomne til byen. Personer, der flytter til Vorbasse, bliver budt velkommen med en kurv overrakt af en af lokalrådets to velkomstministre, og samtidig bliver de nye beboere kort beskrevet på lokalrådets hjemmeside. Alt sammen er det med til at skabe en følelse af samhørighed.

- For mig som borger er det rart at vide, at der er flyttet nogle ind på den pågældende adresse. Omvendt håber jeg også, at dem, der flytter ind og får kurven, kan bruge det til at blive synlige i byen, og der bliver gjort opmærksom på, at der er flyttet nogle nye ind, siger Jørn Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

Annonce