Annonce
Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Borgerne i Sandvad er ikke blege for at sige deres mening, og de lægger ikke skjul på, at de nye beboere på byens asylcenter har skabt stor frygt i byen. Arkivfoto: Mette Mørk
Bekymringerne for de potentielt kriminelle beboere på Center Sandvad er store, og det får nu Sandvads borgere til hver især at skrive, hvad de frygter mest.

Sandvad: - Vi er bange for at blive overfaldet. Vores børn er bange for at gå på legepladsen. Vi føler os fanget i eget hjem.

Sådan lyder nogle af de udtalelser, som borgere fra Sandvad er kommet med.

Selvom et ukendt antal flygtninge onsdag flyttede ind på Center Sandvad, er borgerne i byen fast besluttede på ikke at give op, og derfor har de nu valgt at indsende deres tanker om beboerne på asylcentret, og hvad de hver især frygter, det vil få af konsekvenser for dem og byen.

Annonce

Vi bliver ved med at skabe fokus på problematikken og gøre alt hvad vi kan i den her sag.

Lars Lindholm

Indsamlingen sker blandt andet på opfordring fra Lars Lindholm og Kirsten Paugan, og håbet er, at det vil få politikere og myndigheder til at reagere.

- Vi bliver ved med at skabe fokus på problematikken, og gøre alt hvad vi kan i den her sag, siger Lars Lindholm, som er formand for Hovedkær Lokalråd og bosat tæt ved Sandvad.

Frygten for det ukendte

Vejle Amts Folkeblad har fået tilsendt de mange udtalelser, og herunder kan man læse et uddrag. De forskellige udtalelser er indsendt anonymt

- Jeg er en kvinde i Sandvad. Jeg er psykisk svag og alene hele ugen. Jeg frygter for min egen sikkerhed, når jeg går en tur i Sandvad og i hjemmet. Jeg tør ikke længere gå en tur med mit barnebarn eller tage hende med på legepladsen.

- Vi frygter 11 måneders mareridt, hvor vi ikke tør slippe vore børn, ej heller vore kvinder ude af syne. Et hjem skulle være der, hvor vi var trygge, hvor vi koblede fra, men det har løgn og lusk fra Udlændingestyrelsen frarøvet os.

- Jeg tør ikke gå tur med mine dagplejebørn i lokalområdet af frygt for, at de overfalder dem, eller de skal se mig blive overfaldet.

- De er så tæt på, at de kan kigge lige ind i vores soveværelse. Det er helt uacceptabelt, og det kan vi ikke leve med, om det så kun er i 10-11 måneder. Vi skal have overvågning og eventuelt rækværk ind mod asylcenteret. Hvem betaler for det?

- Vi har fået installeret alarm på huset med kameraovervågning, fordi vores børn er utrygge ved, om der mon er nogen i huset, når de kommer fra skole. Det har vi ikke oplevet før.

Annonce

Klager til ombudsmanden

Lars Lindholm fortæller, at man i styregruppen i Sandvad har besluttet sig for at klage til ombudsmanden.

- På vores seneste telefonmøde med Udlændingestyrelsen blev vi bekræftet i, at vi skal gå til ombudsmanden med det her. Der er simpelthen så meget 'snavs' i den her sag, at det er hovedrystende. Og når Udlændingestyrelsen siger, at det altid er sådan her de arbejder, ja så er der bare noget helt galt. Vi sidder med en klar fornemmelse af, at de bare sløser med processerne, siger Lars Lindholm.

På grund af borgernes frygt for beboerne på Center Sandvad har styregruppen drøftet forskellige ændringer, som kan hjælpe på situationen, med Vejle Kommune.

- Vi har snakket om muligheden for at få flyttet et busstoppested og få etableret mere belysning i byen, så folk kan føle sig lidt mere trygge, fortæller Lars Lindholm.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce