Annonce
Sydjylland

Voxpop om gradvis genåbning: Godt at gå på gågaden igen

Foto: Mathias Ingemann Holm
Husk at spritte hænder og holde afstand. Frisører og specialbutikker slår snart dørene op for befolkningen igen, men er det for tidligt?

Hvad tænker du om, at butikker og frisører begynder at åbne igen? Er det for tidligt? Havde det været bedre at vente lidt længere?

Ni esbjergensere giver deres besyv på den gradvise genåbning.

Morten Petersen synes det er bedst at vente lidt

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Jeg tror, at det havde været bedre at vente lidt længere. Jeg er ikke sikker på, at vi har ramt toppen af smitten endnu. Men jeg kan sagtens se, at det selvfølgelig er en dyr fornøjelse for virksomheder at holde lukket. Jeg tror alligevel, at det ville være bedre at vente lidt længere.

Carsten Klein Hansen leder efter briller

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Jeg tænker, at specialbutikker og frisører godt kan åbne op igen. Jeg går selv og leder efter briller til svejsning, men alle butikkerne er lukket. Så jeg må i Føtex og lede. Jeg tænker, at frisører kan arbejde med masker og handsker på. Og i butikkerne kan man holde afstand. Det gør i hvert fald ondt på mange, at deres forretninger har været lukket så længe.

Dorthe Olsen holder afstand

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Det er rigtig dejligt, at der kommer noget liv igen. Både på gaden og i butikker. Men situationen og forholdsreglerne skal stadig tages alvorligt. Men så længe man kan undgå, at der er for mange kunder i butikkerne, og ellers holder afstand og bruger handsker. Så synes jeg, at det er rigtig fint med genåbning.

Lars Kjær har bestilt tid hos frisøren

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Mange af de små butikker og frisørforretninger kan nok godt undgå, at for mange folk stimler sammen. Så jeg synes, at det er rigtig godt, at vi begynder at åbne samfundet igen. Jeg har faktisk allerede bestilt tid hos frisøren. Vi skal selvfølgelig passe på hinanden, men jeg tror, at det er godt, at der kommer lidt gang i det hele igen.

Mikkel Barfoed ser det gode og det dårlige

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Vi har talt om det rigtig meget hjemme i familien. Jeg ved ikke, om det er en god eller dårlig idé. Der er mange butikker, der har brug for at åbne igen. Og det er rigtig dejligt selv at komme herud og gå en tur. Men man skal også passe på, at der ikke kommer en ny bølge af sygdom. Det er vigtigt, at folk bliver ved med at holde afstand.

Magnus Viktor er glad for at komme ud igen

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Det er da dejligt, at frisører og butikker begynder at åbne igen. Og det er rigtig rart, at vi selv kan komme ud og kigge på forretninger og gå en tur på Strøget. Godt at det åbner lidt. Men det er virkelig vigtigt, at vi tager ansvar, og passer på os selv og hinanden.

Justin Christiansen kigger på ting til sin bil

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Jeg er ude at kigge på ting til min nye bil. Det er fedt, at forretningerne er begyndt at åbne op igen, så man kan se tingene i virkeligheden. Det er federe end at handle på nettet. Jeg tænker, at hvis folk overholder regler og råd, så burde det gå fint. Men jeg glæder mig stadig mest til at kunne se mine venner igen og få et par øl i byen. Selvom det nok må vente lidt endnu.

Karina Bernth har sprit i lommen

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Jeg synes, at det er en god idé med genåbning, hvis det foregår stille og roligt. Jeg går ture i naturen og andre steder end Strøget. Og nu er jeg lige inde og handle igen. Hvis folk begrænser deres aktivitet hernede, er det vel ok. Man kan spritte hænderne af, når man går ind i butikker, og når man forlader dem. Jeg har også sprit i min lomme. Det kan godt blive til mange gange sprit i løbet af sådan en tur. Men hvis alle overholder forholdsreglerne, så kommer det nok også til at gå.

Tove Sloth Hansen fik repareret sit ur

Foto: Mathias Ingemann Holm

- Nu åbner alt det, vi har manglet. Mit ur gik i stykker, lige da coronalukningen startede. Jeg har været inde og få det lavet i dag. Men man skal lige vænne sig til, at alt er åbent igen. Man kan være helt nervøs omkring alle de mennesker. Hvis man er forsigtig, så tænker jeg, at det er fint at åbne op igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce