Annonce
Hedensted

Vraget borgmester: - Det var payback-time fra DF

Det var en fattet Kirsten Terkilsen, der ved to-tiden natten til onsdag accepterede sit nederlag i kampen om borgmesterkæden i Hedensted Kommune. Foto: Michael Svenningsen

- Det er demokratiets vilkår, og jeg tager det som en mand, lød det fra Kirsten Terkilsen, efter hun kl. to natten til onsdag måtte sande, at borgmesterkæden skal have ny ejermand.

Annonce

Hedensted: - Stemmerne er talt. Jeg vil rigtig gerne sige tak til de mange borgere, der har stemt på mig eller på Venstre. En ting er deres tilkendegivelse, en anden er, at man skal tælle til 14 for at genvinde en borgmesterpost. Det lykkes ikke. Det er demokratiets vilkår.

Sådan lød det fra en fattet Venstre-borgmester Kirsten Terkilsen, da hun omkring kl. 2 på valgnatten trådte op på scenen på Stjernevejskolen i Hedensted og erkendte sit nederlag.

Forinden havde Kasper Glyngø (S) fortalt, at han med støtte fra DF, SF og KD kunne tælle til 14 og dermed få borgmesterkæden i Hedensted Kommune. Ved valget i 2013 valgte Venstre sammen med Socialdemokratiet at konstituere sig uden om Dansk Folkeparti, og det havde ifølge Kirsten Terkilsen indflydelse på dette valg.

- Det var payback time fra Dansk Folkeparti, hvilket de også gav udtryk for. De svigtede, men jeg tager det som en mand. Jeg kan dog ikke forstå, at de ikke var mænd nok til at fortælle mig, at de bakkede op om socialdemokratiet. Det måtte jeg selv finde ud af, lød det fra Kirsten Terkilsen.

Der blev knebet en tåre eller to hos venstrekandidaterne. Her ses Ole Vind (tv) og Merete Skovgaard Jensen (i midten). Foto: Michael Svenningsen.
Annonce

Forlader pladsen med vemod

Hun havde på forhånd, som hun plejer at gøre til kommunalvalget, skrevet to taler. En taber og en vinder-tale.

- Tak til alle jer, der har stået bag ved mig ved siden af mig, støttet og heppet tusind tak for jeres indsats. Tillykke til Kasper. Jeg håber, du vil passe rigtig godt på vores kommune, ellers ved jeg også, at der er nogen, der vil holde dig på sporet, lød det bl.a. fra Kirsten Terkilsen i talen.

Hun tilkendegav også, at hun forsat vil være med i byrådsarbejdet. Selvsagt dog i en anden rolle.

- Nu forlader jeg pladsen. Det gør jeg med vemod, men med følelsen af, at jeg efterlader mig et arbejde, der kan køres videre med. Jeg vil forsat være med i byrådsarbejdet, men selvfølgelig i en helt anden rolle. Det er den politiske kunst at kunne bevæge sig ud fra det udgangspunkt, man en gang får, lød det fra Kirsten Terkilsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce