Annonce
Vejle

Vreden satte ham i gang med at skrive: Nu udgiver Peer roman nr. fem

Peer Louis Aarestrup udgiver sin 5. roman "Kanas Land". Foto: Mette Mørk

Peer Louis Aarestrup begyndte at skrive, fordi han var vred på sin far, som han aldrig fik lov at lære at kende. Trods sine 72 år kan han stadig mærke den vrede.

Annonce

Vejle: "Mine personlige bekendelser? Nej, men får du næring fra dine inderste kilder, bliver det personligt og virkeligt."

Sådan står der på Vejleforfatteren Peer Louis Aarestrups femte roman. En fraværende far og et børnehjem, der spiller en rolle i romanen, er også elementer i Peer Aarestrups egen barndom.

- Det er ikke en selvbiografi. Men selvfølgelig har jeg også inspiration af noget af det, siger han.

Det med faderen er væsentligt. Peer Aarestrup voksede op med en fraværende far, der var overlæge i Sverige.

- Jeg begyndte at skrive, fordi jeg var vred på far. Jeg fik aldrig lov at lære ham at kende. Vi har aldrig boet sammen, så noget af dét, jeg skriver på, er frustration over ikke at have en ordentlig far. Fædrene i de her bøger er gennemgående ret problematiske. Fædre kan ikke undværes. Jeg har selv fem børn, som jeg håber, jeg har været en god far, siger han.

Fædrene i de her bøger er gennemgående ret problematiske. Fædre kan ikke undværes. Jeg har selv fem børn, som jeg håber, jeg har været en god far.

Peer Louis Aarestrup

Peer Louis Aarestrup

Peer Louis Aarestrup er født i 1946. Han er fra København, men flyttede til Vejle for 15 år siden.Han er uddannet i statskundskab med psykologi som bifag. Har arbejdet med uddannelse og administration. Var leder af videncenter om alkohol, og arbejdede senest i uddannelsesafdelingen i Middelfart Kommmune for at opbygge en afdeling for rusmiddel-behandling efter kommunalreformen.

Han er frivillig rådgiver i Kræftens Bekæmpelse.

Han har udgivet fem romaner siden 2010 og har oversat en digtsamling af sin tiptipoldefar Emil Aarestrup til engelsk.

Peer Louis Aarestrup udgiver sin 5. roman "Kanas Land". Foto: Mette Mørk
Annonce

Kanas Land

Romanen hedder "Kanas Land". Det er faktisk navnet på det børnehjem, som forfatteren tilbragte fem år på. Navnet er også en hentydning til Bibelens forjættede "Kanaans Land", hvor det flyder med mælk og honning.

- Det var dét, børnehjemmet også kunne - at være et sted, hvor det flød med mælk og honning - og der blev jeg reddet, siger han.

Den aktuelle roman handler en del om Vejle. En prostitueret mor med tvillinger bliver tvunget til at bortadoptere den ene til Vejle. Bogen følger på skift de to drenge, Halvor og Janus.

(H)alvor bor på Stampesvej og har fra sit kontrolrum, som han kalder det, udsyn over Vejle Havn, hvis liv han følger med i.

Janus (to ansigter) er en seks-syv-års dreng, der klarer hele husholdningen og sørger for, at der er mad hver dag. HVIS moren kommer hjem.

Begge drenge føler, at de mangler noget.

Annonce

Den kolde krig

- Jeg har skrevet romanen i en historisk setting, som er den kolde krig fra 1948 til 1967. Jeg vil undersøge, hvordan børn udtrykker deres kærlighed. Jeg bruger det stærke ord indbyrdeshed. Man kunne også kalde det relationer. Vi er afhængige af hinanden og skal lytte til hinanden. Bogen er også et signalement af Vejle i 1960'erne. Det har jeg fået afgørende hjælp til af en god nabo, og så har jeg selv researchet videre. Et eksempel er, at jeg en hel formiddag interviewet et par enæggede tvillinger, fortæller Peer Aarestrup.

Det er en bog med de store følelser - der er løgn og bedrag i store mængder - men også en kabale, der i et vist omfang går op til sidst. Og som kræver en fortsættelse, som han allerede er 130 sider inde i.

Annonce

Skriver i nye lokaler

- Jeg skriver nok to-tre sider om dagen. Jeg synes efterhånden, at jeg har fået en mere sikker skriveproces. Jeg ved, hvad jeg vil med de enkelte elementer. Jeg arbejder med det hele tiden, og så kommer der glasklare idéer. Skriveprocesserne er også med til at holde mig i gang, fastslår Peer Aarestrup.

Han skriver cirka fem timer hver dag i arbejdsfællesskabet F16 Workspaces på Fredericiavej. Tidligere har han haft arbejdsrum i Spinderihallerne.

Bogen udgives ved en reception i lokalerne F16 Workspaces på Fredericiavej 16, fredag den 16. november fra klokken 13.30 til 15 med velkomst af tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce