Annonce
Fredericia

Vuf: Ny læsehund på Fredericia Bibliotek

Arnold er en sand læsehund. Privatfoto
Annonce

Fredericia: Arnold er et gadekryds - et mix af irsk setter og golden retriever. Men ikke et hvilket som helst gadekryds. Arnold har nemlig titel af læsehund, uddannet hos foreningen læsehunde.dk.

Arnold har netop fået nyt job. Han skal nemlig til at læse med børn på Fredericia Bibliotek.

Annonce

Læsehund

- En læsehund er en specialtrænet hund, som børn med læseproblemer kan læse højt for. Højtlæsning for hunde giver tryghed, skriver Frederica Bibliotek i en pressemeddelelse Hunden er nemlig en opmærksom lytter, som ikke dømmer eller bliver utålmodig. Mødet med læsehunden betyder, at børnene kan opleve bøgerne på en ny og anderledes måde, som kan give mod og selvtillid til at fastholde læsning på trods af vanskeligheder.

Konceptet bygger på det amerikanske program Paws for Reading. Børn, som har været tilknyttet programmet, er blevet mere øvede læsere og har fået et større ordforråd. De har også fået en større lyst til at læse og skrive.

Fredericia Bibliotek afprøvede med stor succes ideen i 2010 og 2012 i samarbejde med Skoleafdelingen/Pædagogisk Udviklingsafdeling.

Annonce

Book

Forældre, som ønsker at booke Arnold,skal henvende sig til Arnolds ejer, Rikke Friis Lauritsen på tlf: 42444512 eller rifla73@gmail.com. Det er gratis at læse med Arnold. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce