Annonce
Egtved

Her bliver der flere og flere børn, og vuggestuen må ofte sige nej: Millioner på vej til udbygning

Lotte Bohse Hansen glæder sig over, at der er penge på vej til udbygning af Ødsted-Jerlev Børnehus. Hun har de seneste år oplevet et stigende børnetal, især i vuggestuen, hvor hun i øjeblikket må sige nej til flere børn. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Ødsted-Jerlev Børnehus har de seneste år oplevet stigende børnetal, især i vuggestuen. Prognoser viser, at antallet af små børn i Ødsted i løbet af de næste år vil stige med knap 30 procent. Nu er der sat penge af på budgetforlig til en udbygning.

Ødsted: Det er glædeligt, når små bysamfund udvikler sig og får flere indbyggere. Men det stiller samtidig krav til rammerne i byen, blandt andet byens dagtilbud for de yngste indbyggere.

I Ødsted-Jerlev Børnehus kan leder Lotte Bohse Hansen tydeligt mærke, at der sker en udvikling. Især i Ødsted. Da hun startede som leder i børnehuset for tre år siden, var stedet normeret til 12 vuggestuebørn. I dag lyder normeringen på 17 børn, men faktisk har vuggestuen i en periode kørt med 19-20 børn.

- Vi har hen over sommeren været nødt til at sige nej til at tage flere børn ind i vuggestuen. Vi har simpelthen ikke kvadratmeterne til det, hvis vi også skal kunne garantere et godt pasningstilbud for de børn, vi allerede har, fortæller hun.

Annonce

Hun og børnehuset kan nu se frem til en udbygning, efter politikerne i det nye budgetforlig har afsat millioner til det.

Vi har hen over sommeren været nødt til at sige nej til at tage flere børn ind i vuggestuen. Vi har simpelthen ikke kvadratmeterne til det.

Lotte Bohse Hansen, leder

Også i børnehavedelen har børnetallet været gradvist stigende de seneste år. Her er der dog stadig muligheder for at dele børnene i andre konstellationer og få plads til lidt flere.

- Men da vi øgede kapaciteten i vuggestuen, var vi nødt til at inddrage et af børnehavens grupperum, så vi kunne godt bruge noget mere plads i børnehaven også, forklarer Lotte Bohse Hansen.

Børnetal vil stige yderligere

Der er flere årsager til det stigende børnetal hos Ødsted-Jerlev Børnehus, vurderer lederen.

- Dels er der sket en stigning i indbyggertallet i Ødsted generelt. Det er et ret attraktivt område tæt på Vejle og motorvejen, men stadig i en mindre, velfungerende by, hvor huspriserne er lidt lavere. Dels har Vejle Kommune i øjeblikket lidt svært ved at finde nye dagplejere i vores område, og det øger efterspørgslen på vuggestuepladser, forklarer Lotte Bohse Hansen, der ærgrer sig over at være nødt til at sige nej, når forældre kommer og spørger efter en vuggestueplads til deres barn.

Vejle Kommunes seneste befolkningsprognose viser samtidig, at børnetallet i Ødsted vil stige yderligere de kommende år. Lige nu er der ifølge Vejle Kommune 94 børn i alderen 0-5 år i byen. Om ti år, altså i 2031, forventes det tal at være steget til 120 børn - en stigning på knap 28 procent.

Annonce

Seks millioner kroner på vej

Den prognose har politikerne i Vejle Byråd også lagt mærke til. Derfor er der på budgetforliget, der blev indgået mandag, sat penge af til udbygning af dagtilbuddet i Ødsted.

- Vi har i alt sat godt 29 millioner kroner af til udvidelse af tre institutioner. Pengene fordeles efter behov ud fra, hvor der kommer flest nye børn. Forventningen er, at børnehuset i Ødsted udbygges med en-to grupperum; en stue til vuggestuebørn og et fleksibelt vuggestue/børnehave-rum, fortæller Torben Elsig-Pedersen (R), der er formand for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune.

Han oplyser, at kommunen forventer at bruge cirka seks millioner kroner i Ødsted.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Alarm 112

Brand på gård: Slukningen tog fem timer

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Annonce