Annonce
Navne

VVS-mester fra Løsning runder et skarpt hjørne

Indehaveren af Løsning VVS, Jørgen Hansen, runder et skarpt hjørne søndag 18. oktober, idet han fylder 60 år. Foto: Henrik Dolmer
Indehaveren af Løsning VVS, Jørgen Hansen, fylder 60 år søndag 18. oktober. Han er anden generation i familieforetagendet og kan glæde sig over, at firmaet er i god gænge.
Annonce

Løsning: Søndag 18. oktober runder indehaveren af Løsning VVS, Jørgen Hansen, et skarpt hjørne, idet han fylder 60 år. Bortset fra ni måneder, hvor han aftjente sin værnepligt i Værløse på Sjælland, har han haft sit meget aktive liv i Løsning. Efter at have gået i den lokale folkeskole tog han et år på efterskole i Flemming. Herefter kom han i lære som blikkenslager hos Bent Mørk i Vestergade i Løsning.

Da han vendte tilbage til hjembyen efter sin militærtjeneste, blev han i første omgang ansat i faderen Hans Hansens firma Løsning VVS til at køre med fyringsolie til firmaets mange kunder. Men efter at have taget et svejsekursus i begyndelsen af 1980'erne, blev det mere og mere VVS-delen, der blev hans arbejdsområde.

I 1990 tog man hul på et generationsskifte i firmaet, da Jørgen Hansen overtog 25 pct. af aktierne, og den andel er øget, så han i dag sidder på 90 pct. af aktierne i Løsning VVS, mens faderen Hans Hansen sidder på de sidste 10 procent. I mange år drev Løsning VVS også en butik, der blandt andet solgte hårde hvidevarer, badeværelser og udstyr til bad, køkken og VVS-artikler. Den butik lukkede Jørgen Hansen imidlertid ned i 2013.

Annonce

Fyrede sin kone

- Der var ikke basis for den type små butikker længere, men det var da en modig beslutning, for det indebar, at jeg måtte fyre min kone Susanne, idet det var hende, der passede butikken, siger Jørgen Hansen med et skævt smil.

Han må være blevet tilgivet, for de er stadig gift. Susanne arbejder i dag som lægesekretær.

Butikslokalet bliver dog stadig brugt som mini-energicenter, hvor man som kunde kan komme ind og se firmaets udvalg af varmepumper, ligesom det også fungerer som et slags showroom i forhold til køkkenelementer og baderumsmøbler og -udstyr. Men altså uden en fast åbningstid.

Annonce

Medlem af VVS-kæde

I en fem-seks år har firmaet været en del af VVSMester-kæden.

- Det har været et godt tiltag for os. Det er primært på grund af den fælles markedsføring, og så har jeg det rigtig godt med, at det er en kæde, der kræver noget af sine medlemmer. Det fungerer rigtig godt for mig, siger Jørgen Hansen.

Firmaet er leveringsdygtig i alle former for VVS-arbejde for både private og virksomheder. Der er p. t. 15 ansatte i firmaet, og der er faktisk så mange opgaver, at Jørgen Hansen godt kunne bruge et par folk mere.

- Men de rigtige folk er simpelthen ikke ledige på markedet lig nu, så vi ligger vandret i luften. Coronaen har bestemt ikke været hård ved os. Der var lidt afmatning hen over sommeren, men ellers har der været tryk på kedlerne hele tiden. Vi har således ikke på noget tidspunkt haft folk hjemme på tilskud, siger Jørgen Hansen, der som 60-årig er begyndt at tænke lidt på fremtiden.

Annonce

Tænker på fremtiden

- Jeg går glad på arbejde hver dag, så der går i hvert fald fem år før et salg kan komme på tale, men det er da noget jeg spekulerer over, siger Jørgen Hansen, der lige er blevet morfar for første gang.


Jeg går glad på arbejde hver dag, så der går i hvert fald fem år før et salg kan komme på tale, men det er da noget jeg spekulerer over.

Jørgen Hansen, indehaver af Løsning VVS


Han har fem børn i alderen 23 til 35 år fra sit første ægteskab og er desuden bonusfar for Susannes to børn.

Ved siden af arbejdet, som ikke er noget 8-16-job, men ofte foregår spredt over døgnets 24 timer, har Jørgen Hansen i stort omfang involveret sig i lokalsamfundets ve og vel ved at engagere sig bredt i byens foreningsliv. Han er således meget engageret i Sommer i By i Løsning og er også formand for den lokale badmintonklub. Og så er han blevet glad for at løbe. Han har således gennemført et helt maratonløb og flere halve.

På grund af den nuværende coronasituation har Jørgen Hansen valgt at udskyde en fødselsdagsreception på ubestemt tid.

Løsning VVS' butik besluttede Jørgen Hansen at lukke i 2013, men lokalerne bruges faktisk stadig som et slags showroom til at vise løsninger indenfor varme- og energioptimering og løsninger til køkken og bad. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

CORONAVIRUS

Live: Ministre indkalder til pressemøde søndag eftermiddag

Annonce