Annonce
Erhverv

Waturu-aktionærer på krigsstien: Måske kan ledelsen blive stillet til ansvar

En række aktionærer i Vejle-selskabet Waturu har slået sig sammen og har hyret advokat Morten Schwartz Nielsen for at få svar på, hvordan aktionærerne er stillet i forhold til at kræve erstatning for tab. Arkivfoto: Mette Mørk
En række aktionærer i det plagede Vejle-selskab hyrer en advokat fra OW Bunker-sagen.

Vejle: En gruppe aktionærer i Vejle-selskabet Waturu Holding A/S er klar til at gå rettens vej for at få svar på, om selskabets ledelse kan holdes ansvarlig for aktionærernes forventede tab.

Det fortæller advokat Morten Schwartz Nielsen, der er partner i advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, København.

Han oplyser, at han er blevet kontaktet af en række investorer for at undersøge investorernes rettigheder og muligheder, når selskabets aktier ikke længere er suspenderet fra handel på Nasdaq-minibørsen First North.

Annonce


Vi skal have fundet ud af, hvad der er op og ned i den her sag, og om der kan rejses en sag om erstatningsansvar.

Morten Schwartz Nielsen, advokat


Handlen med Waturus aktier har været suspenderet siden den 23. december 2020, hvilket har gjort det umuligt for selskabets aktionærer at sælge deres aktier.

Når suspenderingen ophæves, kan selskabet blive mødt med krav om økonomisk kompensation for det forventede tab, som aktionærerne må imødese.

Det er det, Morten Schwartz Nielsen skal have afklaret.

- Vi skal have fundet ud af, hvad der er op og ned i den her sag, og om der kan rejses en sag om erstatningsansvar, fortæller Morten Schwartz Nielsen.

Han tilføjer, at han har fået "rigtig mange henvendelser" efter, at Dansk Aktionærforening har opfordret utilfredse Waturu-aktionærer til at slå sig sammen om et muligt sagsanlæg.

Kort om Waturu Holding A/S

Vejle-selskabet Waturu Holding A/S blev børsnoteret på First North-børsen i maj 2019 på en fortælling om, at selskabet har udviklet en decentral vandvarmer, som både kan spare energi og vand, og som er unik på markedet.

Pengene fra børsnoteringen skulle selskabet bruge til at sætte en produktion i gang

I alt hentede selskabet 17,75 millioner kroner ved børsnoteringen, men trods det er vandvarmeren stadig ikke lanceret på markedet.

I december 2020 blev handlen med Waturu-aktier suspenderet på ubestemt tid på grund af "væsentlig tvivl" om, hvorvidt selskabet lever op til reglerne på First North-børsen.

Selskabets revisor, Revisionsfirmaet Beierholm, sagde i slutningen af 2020 farvel og tak med henvisning til, at man havde mistet tilliden til selskabets ledelse.

Selskabet har fundet en ny revisor i form af 2+ Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab.

Watur har også måtte finde en ny børsrådgiver, og senest er hele bestyrelsen blevet skiftet ud.

Problemerne har dog ikke afholdt Waturu fra at annoncere, at selskabet har indgået aftale om salg af 500 vandvarmere til det afrikanske kontinent med en unavngiven udenlandsk "samarbejdspartner", samt at datterselskabet Aquaturu har modtaget sin første eksportordre. Her er der heller ikke sat navn på ordregiveren.

- De fleste vil gerne have solgt deres portefølje og komme af med aktien, men det kan de ikke, så længe aktien er suspenderet. Der er to mulige scenarier: Enten overlever selskabet og kommer videre - med et stort kursfald til følge, og så kan vi regne på, om man kan kræve den difference - eller også går det jo konkurs eller til rekonstruktion, siger Morten Schwartz Nielsen.

Advokat: - Unormalt

Han er blandt andet formand for Foreningen OW Bunker-Investor, hvor over 3000 private småaktionærer, som har lagt sag an mod blandt andet den tidligere ledelse i OW Bunker, der gik konkurs i 2014 med et kæmpe tab for aktionærerne til følge. Den sag er endnu ikke afgjort.

Morten Schwartz Nielsen fortæller, at han har noteret sig en række usædvanlige forhold i Waturu-sagen.

- Jeg har aldrig set et noteret selskab blive noteret så hurtigt og så kort tid efter have så mange udskiftninger på alle poster. Det er unormalt for mig. Samtidigt kommer der jo en lind strøm af positivt formulerede nyheder fra selskabet, og det kan man godt sidde og undre sig over, siger Morten Schwartz Nielsen - med henvisning til, at Waturu Holding A/S i hurtig rækkefølge mistede både sin revisor, sin børsrådgiver og det meste af sin bestyrelse i 2020.

Selskabet har siden fundet en ny revisor, en ny børsrådgiver og fået indsat en ny bestyrelse, men har altså endnu ikke fået løftet suspenderingen af selskabets aktier.

Derudover undersøges Vejle-selskabet, ifølge Jyllands-Posten, af Finanstilsynet for mulig markedsmanipulation. Finanstilsynet har ikke ønsket at be- eller afkræfte den oplysning.

Morten Schwartz Nielsen vil ikke over for Vejle Amts Folkeblad sætte tal på, hvor mange Waturu-aktionærer han er i kontakt med. Han tilføjer, at han i løbet af de næste to uger får klarhed over, om der er basis for at gå videre med sagen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Billund For abonnenter

Marian og Bent droppede huset: Nu bor de fast i en campingvogn

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce