Annonce
Vejle

Waturu samarbejder med Vejle Spildevand A/S

Vejle Spildevand A/S har indgået en aftale med Waturu, hvor Waturu installerer et anlæg på Vejle Renseanlæg, som skulle kunne rense vandet for blandt andet bakterier. Arkivfoto: Mads Hansen
Lokal greentech-selskab har indgået aftale om at få nyt anlæg testet på Vejle Rensningsanlæg.
Annonce

Vejle: Urenset spildevand, der løber direkte ud i vandmiljøet efter store regnskyl, kan være fortid.

Det er i hvert fald håbet for Vejle Spildevand A/S og det lokale greentech-selskab Waturu, som vil bruge Vejle Renseanlæg til at udvikle og teste nye løsninger til bakteriel rensning af overløbsvand og spildevand.

Det oplyser Waturu i en selskabsmeddelelse, som beskriver, at Waturu og Vejle Spildevand A/S har indgået en hensigtserklæring om, at lade Waturu teste et nyt anlæg på Vejle Renseanlæg, som med strøm skal rense både overløbsvand og allerede renset spildevand.

- Waturu henvendte sig til os og fortalte, at de havde et anlæg, de gerne ville teste hos os og det har vi givet tilsagn om, at de må, fortæller direktør i Vejle Spildevand A/S, Mikael Schultz, om samarbejdet med Waturu.

Vejle Spildevand har ikke en detaljeret tidsplan for, hvornår test-anlægget etableres, men Mikael Schultz forventer, at det vil ske "i år".

Annonce

Vandvarmere virkede ikke

Det er i øvrigt ikke første gang, at Waturu får hjælp af Vejle Kommune til at prøve sine produkter af.


Waturu henvendte sig til os og fortalte, at de havde et anlæg, de gerne ville teste hos os og det har vi givet tilsagn om, at de må

Direktør i Vejle Spildevand A/S, Mikael Schultz


I 2017 blev selskabets decentrale vandvarmere installeret på samtlige håndvaske på Vejle Stadsarkiv.

De decentrale vandvarmere, der skulle fungere ved at opvarme vandet i den varme hane direkte ved håndvasken, blev dog ifølge avisens oplysninger afmonteret efter et par måneder, da de ikke virkede efter hensigten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten bevæger sig rundt i kommunen: Nu bor mange af de nysmittede på Nørremarken

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce