Annonce
Give

Whiskylauget byder på skotsk for begyndere

Whiskyens vej fra kornmark til glas er lang og kringlet. Den fører blandt andet på en tur eller to gennem kobberkedler, hvor den destilleres. Arkivfoto

Farre: Skal der en dråbe vand i glasset for at få whiskyen til at åbne helt op for godteposen af aroma- og smagsstoffer?

Det har whiskyentusiaster diskuteret næsten siden vandet blev opfundet som følgesvend til de gyldne dråber. I den diskussion kan alle være med, for her er det udelukkende den personlige smag og behag, der tæller.

Men vil man vide lidt mere om whisky og om de mange forskellige arter af whisky, kan det være glimrende med en solidere baseret viden om whiskyen og dens vej fra jord til glas. Det kan man erhverve sig, når Give Whiskylaug inviterer til en begyndersmagning på destilleriet Fary Lochan i Farre.

Med fokus på skotsk whisky kan deltagerne få indblik i whiskyfremstilling, i de forskellige whiskytyper, i de mange fadtyper og deres betydning for smagen.

Skotland er inddelt i skes whiskyregioner med hver deres karakteristika og der vil være eksempler på whisky fra dem alle. Ydermere kan deltagerne se frem til at smage to eksempler på whiskyer med relation til Skotland.

Arrangementet, der foregår fredag 17. januar klokken 19, koster 150 kroner. Prisen er foruden de to whiskyer også inklusiv kaffe og en bid brød i pausen.

Tilmelding skal ske på e-mail: givewhiskylaug@gmail.com senest mandag 13. januar.

Give Whiskylaug gør opmærksom på, at man ikke kan køre hjem efter smagningen. Whisky er minimum 40 procent i alkoholstyrke, så man skal arrangere hjemtransport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce